Κόσμος Υγεία

Κορωνοϊός: Ξεκινά μαζικούς εμβολιασμούς από Οκτώβρη η Ρωσία

Η Ρωσία ανακοίνωσε πως ξεκίνησε τις ετοιμασίες για μαζικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού τον Οκτώβρη. Η είδηση έρχεται μονάχα λίγες μέρες μετά από την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας ότι έχει στα χέρια του μια επιτυχημένη φόρμουλα και αν όλα πάνε καλά την στείλει στα εργοστάσια για παραγωγή τον Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός υγείας της Ρωσίας, Μικαήλ Μουράσκο το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό θα χορηγηθεί αρχικά σε γιατρούς και δασκάλους. Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ρωσία αναμένεται να δώσει το πράσινο φως στο πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό μέσα στον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το ρωσικό ινστιτούτο Γκαμάλιεβα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό και βρίσκεται στη διαδικασία εγγραφής του σκευάσματος.

«Σχεδιάζουμε να διατάξουμε εμβολιασμούς τον Οκτώβριο» σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας. Οι επιστήμονες του εν λόγω ινστιτούτου δήλωναν ήδη από τον περασμένο μήνα, πως ένα εμβόλιο με βάση τον αδενοϊό, έδωσε επιτυχή αποτελέσματα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa