Κοινωνία

Μόνο στο paraskhnio.gr: Γεμάτες οι πλατείες της Αθήνας ενώ η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός στην Αττική καθώς μέρα με την μέρα τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία των επιστημόνων για την επιδημία μεγαλώνει.

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή αφού και ο πρωθυπουργός σήμερα ανακοίνωσε ότι θα παρθούν νέα μέτρα ώστε να μπει ένας φραγμός στην εξάπλωση του φονικού ιού. Συγκεκριμένα τέσσερις είναι οι περιοχές που προκαλούν πονοκέφαλο στις Αρχές και αυτές είναι  ο Δήμος Αθηναίων, ειδικότερα τα κεντρικά διαμερίσματα, ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Περιστερίου.

Η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος κάνει μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας θα διαπιστώσει ότι δυστυχώς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα δεν εφαρμόζονται. Το paraskhnio.gr βρέθηκε εχτές στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας γύρω στις 21:00 και αντίκρισε μια πλατεία γεμάτη από κόσμο.

Ενώ τα κρούσματα συνεχίζουν να ακολουθούν αυξητική τάση το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν φόραγε μάσκα, όπως θα έπρεπε και οι αποστάσεις δεν κρατούνταν.

 

Δυστυχώς ο Άγιος Παντελεήμονας δεν είναι το μόνο περιστατικό καθώς υπάρχουν κι άλλες πλατείες ή κι ολόκληρες συνοικίες στην Αθήνα που μετατρέπονται σε χώρους συγχρωτισμού. Εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα το ενδεχόμενο ενός lockdown στην Αττική θα είναι αναπόφευκτο.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Χρυσουλάκης

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Αυτά είμαι τα νέα μέτρα για την Αττική – Θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa