Κοινωνία

Κορωνοϊός: Οι περισσότερες «πράσινες» περιοχές της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό CDC έδωσε στην δημοσιότητα έναν νέο χάρτη με την κατάσταση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη και όπως φαίνεται η Ελλάδα είναι μέσα στις δύο χώρες που έχει «πράσινες» περιοχές στην επικράτειά της. Μετά ακολουθεί γη Φιλανδία η οποία διαθέτει και αυτή μια πράσινη περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Ήπειρος, νησιά Ιονίου, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα είναι οι μόνες «πράσινες» από κορωνοϊό περιοχές σε όλη την ΕΕ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι συνολικά αυτή την στιγμή σε όλη την Ήπειρο υπάρχουν 4 «πράσινες» περιοχές και οι τρεις βρίσκονται στην χώρα μας.

Παράλληλα εκτός από την Ελλάδα, την Φινλανδία και την Ισλανδία, που είναι χρωματισμένες «πορτοκαλί» όλη η υπόλοιπη Ευρώπη βρίσκεται στο «κόκκινο» καθώς εκεί η επιδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε έξαρση.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δείτε τον χάρτη

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa