Κορωνοϊός

Κορωνοϊός – Πιέζουν οι Βρυξέλλες για αποσυμφόρηση των νησιών

Εικόνα Αρχείου

Από τις 6 το πρωί της Κυριακής, τέθηκε σε καραντίνα 14 ημερών η δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού μέσα σε αυτή. Πρόκειται για έναν 53χρονο Αφγανό ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο Αφγανός έχοντας πυρετό και  βήχα απευθύνθηκε στους γιατρούς της δομής της Μαλακάσας και μετά το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Από εκείνη την στιγμή κλιμάκια του ΕΟΔΥ έχουν μεταβεί στον χώρο και διεξάγουν ειδικά τεστ προκειμένου να διαπιστώσουν πόσοι έχουν μολυνθεί. Οι κάτοικοι της Μαλακάσας παραμένουν ψύχραιμοι, καθώς φαίνεται ότι ο 53χρονος Αφγανός τις προηγούμενες ημέρες δεν ήρθε σε επαφή με κάποιον από την περιοχή. Να υπενθυμίσουμε ότι το camp προσφύγων της Ριτσώνας παραμένει σε καραντίνα, καθώς έχουν ήδη διαπιστωθεί 23 κρούσματα.

Η αλήθεια είναι ότι στα νησιά υπάρχει μεγαλύτερη ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που βρίσκονται εκεί. Σε περίπτωση που μεταδοθεί ο ιός μέσα στα ΚΥΤ τότε οι συνέπειες για την τοπική κοινωνία θα είναι ανυπολόγιστες.

Παράλληλα σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ολοένα μεγαλύτερη πίεση δέχεται η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης (ΚΥΤ ή αλλιώς hotspot) των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τον μεγάλο αριθμό των αιτούντων άσυλο. Όπως αναφέρει το άρθρο οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα νησιά, όπου περίπου 40.000 άνθρωποι παραμένουν σε σκηνές ή παράγκες χωρίς πρόσβαση σε εγκαταστάσεις ατομικής υγιεινής, καθιστούν τα ΚΥΤ υγειονομική βόμβα.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa