Κοινωνία

Κορωνοϊός: Πληθαίνουν οι φωνές για αναβολή του ανοίγματος των σχολείων

Ένας έντονος προβληματισμός που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες σε όλους μας είναι κατά π[όσο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου τώρα που κάθε μέρα σταθερά ανακοινώνεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα ένα σενάριο που έχει κυκλοφορήσει μπορεί το άνοιγμα να πάρει αναβολή για μια εβδομάδα πιο μετά και να πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου. Για το συγκεκριμένο θέμα των σχολείων μίλησε στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής Θάνος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε ότι «έχουμε ένα αυξημένο ιικο φορτίο, ιδιαιτέρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι θετικό το γεγονός ότι τα νούμερα είναι μεν τριψήφια αλλά δεν έχουμε εκθετική αύξηση σε αυτή τη φάση, αλλά παρόλα αυτά έχουμε σημαντικό επιπολασμό που δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσον θα μπορέσουν τα σχολεία να αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου με ασφάλεια».

Στη συνέχεια ο καθηγητής παρέπεμψε για τις οποίες αποφάσεις στις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, και σημείωσε ότι «σίγουρα λαμβάνονται υπόψιν όλα τα δεδομένα ακόμα και αυτά που θα προκύψουν το Σαββατοκύριακο».

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «Θα ήθελε κανείς από την ολοκλήρωση της επιστροφής των εκδρομέων μέχρι το τέλος Αυγούστου να υπάρχουν μια ή δύο εβδομάδες που θα λειτουργήσουν ως buffer, δηλαδή να μην έχουμε μεγάλη κινητικότητα επομένως ασυμπτωματικά άτομα να πάψουν να μεταδίδουν».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa