Κοινωνία

Κορωνοϊός – Προαιρετική επιστροφή για τους μαθητές στα σχολεία

Εξαγγέλθηκαν εχτές τα μέτρα για την σταδιακή επιστροφή μας στην καθημερινότητα και όπως όλα δείχνουν η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου και των δύο τάξεων του Λυκείου στα σχολεία τους θα είναι προαιρετική.

Σε αυτή την απόφαση συγκλίνουν οι αρμόδιοι, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχει φόβος από τους γονείς  για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο. Η έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι βέβαιο ότι θα γίνει γύρω στις 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το επόμενο διάστημα οι διευθυντές θα κληθούν να καταγράψουν ποιοι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα στην τάξη και ποιοι εξ αποστάσεως. Να σημειώσουμε πως ήδη υπάρχει πρόβλεψη για εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές που έχουν κάποιο λόγο υγείας ή έχουν οικογενειακό μέλος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Με βάση τον αριθμό των μαθητών που θα επιλέξουν το κάθε τρόπο διδασκαλίας, θα διαμορφωθεί η κατανομή τους στις αίθουσες κάθε σχολείου, ενώ δεν αποκλείεται και η εκ περιτροπής (ανά τάξη) προσέλευση η οποία μπορεί να είναι μέρα παρά μέρα. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται οι απουσίες των μαθητών να καταγράφονται αλλά να μην προσμετρώνται.

Όσον αφορά στα φροντιστήρια, αυτά αναμένεται να ανοίξουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών με ισχυρή σύσταση για τηλεκπαίδευση. Για τους μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου, όπως για τους μαθητές των Γυμνασίων, τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών θα λειτουργούν από τις 18 Μαΐου.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa