Κοινωνία

Κορωνοϊός: Σε αυστηρό lockdown το Ηράκλειο και ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού της Θεσσαλονίκης

Προς αυστηρό lockdown λόγω της αφρικανικής μετάλλαξης σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει ο δήμος Ευόσμου-Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη. Επίσης σε αυστηρό lockdown μπαίνει και η πόλη του Ηρακλείου λόγω αυξημένου ιικού φορτίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες αυτή είναι η εισήγηση των ειδικών που συνεδριάζουν αυτή την ώρα και τις τελικές ανακοινώσεις θα τις κάνει το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τι ισχύει για τις περιοχές που μπαίνουν σε lockdown

  • Aναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η διά ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών. Τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης. Να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.
  • Ελαχιστοποιούνται οι μετακινήσεις από και προς τους δήμους – η είσοδος και η έξοδος από αυτούς του πέντε δήμους επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας.
  • Αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία των δικαστηρίων.
  • Δεν επιτρέπεται, επίσης, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.
Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa