Κόσμος

Κορωνοϊός: Σε ποιες χώρες καταφεύγουν οι πλούσιοι του πλανήτη για να ξεφύγουν από την πανδημία;

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει αρκετούς πλούσιους από διάφορες χώρες του πλανήτη να καταφεύγουν σε συγκεκριμένες περιοχές προκειμένου να ξεφύγουν απόν την πανδημία.

Σύμφωνα με νέο ρεπορταζ του CNN οικογένειες πλουσίων – με μέση περιουσία από δύο έως και πάνω από 50 εκατ. – καταστρώνουν Plan B για το μέλλον τους έχοντας κατά νου τα μέτρα που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις διαφόρων χωρών κατά της πανδημίας. «Αυτό που θέλουν είναι μια πολιτική ασφάλειας ή μια εναλλακτική υπηκοότητα, που τους παρέχει ένα εναλλακτικό σχέδιο», σημειώνει ο Ντόμινικ Βόλεκ του δικηγορικού γραφείου Henley & Partners, που παρέχει συμβουλές διαμονής.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «Ανησυχούν για τις υποδομές υγείας και την ετοιμότητα των Αρχών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γιατί αυτή μπορεί να μην είναι η μοναδική στη διάρκεια της ζωής τους. Οι πλούσιοι δεν κάνουν σχέδια για πέντε-δέκα χρόνια, αλλά για πάνω από εκατό όσον αφορά τον πλούτο και την ευημερία τους».

Η εταιρία θεωρεί ότι  η αύξηση του ενδιαφέροντος – κατά 49% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα – για «χρυσές βίζες», άδειες παραμονής, αγορά υπηκοότητας και ξένα διαβατήρια πιθανώς συνδέεται με την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του σταθμού οι χώρες που προτιμούνται είναι το Μαυροβούνιο και η Κύπρος είναι οι δημοφιλέστερες χώρες με τις νέες αιτήσεις για «χρυσές βίζες» να εκτοξεύονται κατά 142% και 75% αντίστοιχα το πρώτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Έντονο παραμένει το ενδιαφέρον και για τη Μάλτα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa