Κορωνοϊός Πολιτική

Κορωνοϊός: Τι απάντησαν Μαγιορκίνης και Χαρδαλιάς για SMS και ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

Ερωτήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, δέχτηκαν ο Γκίκας Μαγιορκίνης και ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των νέων μέτρων στην Αττική, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

Ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, απάντησε ότι “το lockdown είναι αποτελεσματικό, αλλά είναι πάντα η τελευταία λύση και έχουμε πάρα πολλά μέτρα να πάρουμε μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”. “Πιστέψτε με είμαστε πάρα πολύ μακριά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο”, πρόσθεσε ο κ. Μαγιορκίνης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι “όλα μας τα μέτρα έχουν μία κλιμάκωση” και πώς πρόκειται για “μία διαδικασία που αντιμετωπίζουμε ‘βήμα βήμα’”. Όπως συμπλήρωσε “προφανώς αυτό είναι το τελευταίο μέτρο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί όταν έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις” για να διευκρινίσει ότι “αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Αττική. Γνωρίζουμε τα πάντα”. Κατέληξε λέγοντας ότι “εφόσον τα μέτρα τηρηθούν απ’ όλους νομίζω είμαστε πολύ μακριά από οποιοδήποτε lockdown”.

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το αν είμαστε κοντά στη χρήση SMS ή σημειώματος για τις ηλικίες άνω των 65 ετών, ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε πως “η χρήση SMS είναι πάντα ένα εργαλείο, το οποίο χρειάζεται να υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να είναι αποτελεσματικό. Προφανώς και είναι ένα εργαλείο δουλειάς και υπενθύμισης, και στη φάση αυτή εφόσον φτάσουμε και μπορέσουμε να κατηγοριοποιήσουμε κάποια δεδομένα ή κάποιες κατηγορίες που παρακολουθούμε καθημερινά μπορεί και να το χρησιμοποιήσουμε”.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa