Κοινωνία

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια – Τι άλλο παίρνει σειρά για να ανοίξει

Ικανοποιητική είναι η κατάσταση μέχρι στιγμής στην αγορά μετά το επίσημο άνοιγμα του Λιανεμπορίου. Τώρα επόμενος «σταθμός» της κυβέρνησης είναι τα γυμνάσια και τα Λύκεια καθώς για το θέμα θα συνεδριάσει αύριο η ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί αναμένεται να εκτιμήσουν τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας από το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και του λιανικού εμπορίου και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα, όπως το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Αυτό που ανησυχεί είναι η άθραυστη κατάσταση της Αττική διότι εάν γίνει ένα απρόσεκτο βήμα τότε όλα μπορούν αν βρεθούν εκτός ελέγχου.

Κρίσιμος παράγοντας που λαμβάνεται υπόψη σε όλες τις αποφάσεις των ειδικών είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική που εξακολουθεί να προβληματίζει. Χθες οι υποεπιτροπές των επιστημόνων ανέλυσαν όλα τα δεδομένα στις περιοχές του λεκανοπεδίου όπου τα κρούσματα παραμένουν υψηλά σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί το αυριανό τους έργο.

Στην ατζέντα των αυριανών συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν:

  • η δια ζώσης λειτουργία των γυμνασίων και λυκείων,
  • το άνοιγμα και άλλων τομέων της οικονομίας π.χ. τα χιονοδρομικά και άλλα χειμερινοί κλάδοι,
  • η Εστίαση, χωρίς ωστόσο να αναμένονται αύριο σχετικές αποφάσεις

Ακόμα όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ότι μέχρι τη Δευτέρα μπορεί να ξεκινήσουν την λειτουργία του τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa