Άμυνα - Διπλωματία Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Κουβέλης για Ρώσους διπλωμάτες: Η χώρα δεν δέχεται ενέργειες που μας προσβάλλουν

Στο «καυτό» θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών αναφέρθηκε ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «24/7». Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δεν ανοίχτηκε πολύ για το ζήτημα, αλλά τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να δεχτεί ενέργειες που την προσβάλλουν.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες για το όλο θέμα. Ένα είναι βέβαιο, ότι τόσο η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών, όσο και η απαγόρευση εισόδου σε δύο διπλωματικούς από τη Ρωσία, είναι πράγματι ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από γεωπολιτικά και άλλα ενδιαφέροντα για τη χώρα μας. Ήταν υποχρέωση, από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης, του Υπουργείο Εξωτερικών, να προχωρήσει στην απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών και να απαγορεύσει την είσοδο σε άλλους δύο, οι οποίοι είχαν μεγάλη θητεία στην εδώ ρωσική αντιπροσωπεία.

Από εκει και πέρα παραμένει σταθερή η επιλογή της εξωτερικής μας πολιτικής για καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και η επιλογή μας να αρχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μια συζήτηση με τη Ρωσία προκειμένου να υπάρξει ένα διαφορετικό πολιτικό κλίμα σχέσεων και συνεργασίας».

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Το μήνυμα που εκπέμπει με αυτή την ενέργεια η Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι ότι η χώρα μας δεν δέχεται ενέργειες οι οποίες προσβάλουν διαδικασίες ανεξαρτησίας και παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Πρόκειται για μια κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία υπαγορεύθηκε από τη σπουδαιότητα του θέματος».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ