Πολιτική

Κουμουτσάκος: Η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας δημιουργεί επικίνδυνη ένταση

«Η συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει πια δημιουργήσει ατμόσφαιρα επικίνδυνης έντασης σε μία ευαίσθητη και δύσκολη περιοχή, όπως η ανατολική Μεσόγειος» δήλωσε ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ξεκίνησε από χθες στις Βρυξέλλες σειρά επαφών με αξιωματούχους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση στο Αιγαίο.

«Η Άγκυρα με τη συμπεριφορά της θέτει σε δοκιμασία την περιφερειακή ασφάλεια και τη σταθερότητα και οφείλουν οι εταίροι και σύμμαχοι να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση, κάθε δυνατή επιρροή προς την Άγκυρα, για να εγκαταλείψει αυτή την επικίνδυνη πρακτική.

Ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που είναι ο κατεξοχήν δημοκρατικός θεσμός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, μπορεί να έχει και πρέπει να έχει βαρύνοντα λόγο στην Τουρκία, τα απαραίτητα και ξεκάθαρα πολιτικά μηνύματα ότι αυτή συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή και δεν μπορεί να είναι μία συμπεριφορά ενός κράτους, τρίτου κράτους, εκτός ΕΕ προς ένα κράτος μέλος της ΕΕ και μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας» επισήμανε ο τομεάρχης της ΝΔ.
Πρόσθεσε δε ότι την περίοδο αυτή η εικόνα της Τουρκίας στην Ευρώπη και στα ισχυρά κράτη της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, είναι πολύ αρνητική.
«Υπάρχει ένα έδαφος ευαισθητοποίησης στο τι ακριβώς κάνει και πώς φέρεται η Τουρκία ως περιφερειακή χώρα σημαντική στην ανατολική Μεσόγειο» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa