Κοινωνία

Κρήτη: Παρουσίασε σφυγμό το παιδί που το είχαν για νεκρό – Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το αγόρι που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο στο Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, στην Κρήτη.

Σε δηλώσεις του στο cretalive ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης επισήμανε ότι οι επόμενες ώρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή εχτές το απόγευμα το αγοράκι εντοπίστηκε από τους γονείς του χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό. Οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις διαδικασίες ανάνηψης. Οι γιατροί ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή.

Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, θεώρησαν πως το παιδί δεν ήταν δυνατό να επανέλθει και το δήλωσαν νεκρό όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αμέσως ξεκίνησαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό του παιδιού και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.

Όμως το παιδί έπειτα από ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20:00 το βράδυ. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπίστωσε πως παρουσίαζε ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς και ξεκίνησε νέες προσπάθειες ανάνηψης. Το παιδί έφτασε στις 9.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER