Οικονομία

Κρίνεται το μέλλον των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ – Πως θα κινηθεί η Μυτιληναίος

Η ώρα της κρίσης για το μέλλον του διαγωνισμού πώλησης των δύο λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, έφτασε. Ο μοναδικός «μνηστήρας» που απέμεινε μετά την αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών, η Μυτιληναίος, καλείται από την ΔΕΗ να ανεβάσει-βελτιώσει σημαντικά το τίμημα για τη μονάδα Μελίτης, κάτι που σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως πιθανό.

Η αποσφράγιση των δεσμευτικών προσφορών για τις δύο λιγνιτικές μονάδες (Μελίτης, Μεγαλόπολη), έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις για την ΔΕΗ. Η προσφορά της Seven Energy και Τέρνα και για τις δυο μονάδες, κρίθηκε πολύ χαμηλή και ότι δεν τηρεί τους όρους του διαγωνισμού, ενώ αυτή της Μυτιληναίος για την μονάδα της Μελίτης, πήρε το «οκ», ωστόσο το αντίτιμο είναι χαμηλότερο από της προσδοκίες της ΔΕΗ.

Η Διοίκηση της τελευταίας θα περιμένει σήμερα από την Μυτιληναίος να ανεβάσει την προσφορά της. Αν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, τότε είναι πιθανόν ο νυν διαγωνισμός να κηρυχθεί «άγονος» και να εκκινήσουν διαδικασίες για την τέλεση ενός νέου διαγωνισμού.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa