Άμυνα - Διπλωματία

Κρίσιμες συζητήσεις Μητσοτάκη με Μακρόν σήμερα στην Κορσική

Την αλληλεγγύη του στην Ελλάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Μόρια εκφράζει με ανάρτησή του στο Facebook ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και προαναγγέλλει τη σημερινή συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η πυρκαγιά ενός προσφυγικού καταυλισμού στη Λέσβο αποτελεί ένα επιπλέον δράμα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη σε δεινή κατάσταση. Η Γαλλία θα δώσει για άλλη μια φορά το παρών της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα. Αύριο θα δω τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρόεδρος Μακρόν.

Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά στη στήριξη των θέσεών της έναντι της προκλητικότητας, των απειλών και των διεκδικήσεων της Τουρκίας από την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο που διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στην Κορσική. Στις επτά χώρες της Συνόδου, εκτός από Ελλάδα, Κύπρο και Γαλλία, περιλαμβάνονται η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Ισπανία. Ειδικά οι δύο τελευταίες χώρες ανήκαν σε αυτές που κράτησαν αποστάσεις από τις ελληνικές θέσεις.

Πριν την έναρξη της Συνόδου στην Κορσική, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τον γάλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με κεντρικό θέμα συζήτησης την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και την αγορά αεροσκαφών Rafale και γαλλικού αμυντικού εξοπλισμού.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa