Πολιτική

Κρίσιμο τετ α τετ! Τα deals που θέλει να «σπρώξει» ο Τραμπ και το «χαρτί» του Μητσοτάκη

Τα Βαλκάνια, η Τουρκία αλλά και το αμερικανικό ενδιαφέρον για τις βάσεις στην Ελλάδα όπως και τα deals σε εξοπλιστικά αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του τετ α τετ που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ στη 1.30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος στη Νέα Υόρκη.

Οι ΗΠΑ θέλουν να εντάξουν με έναν τρόπο την Ελλάδα στην παραγωγή των F35 την ώρα που η  κρίση στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχει αναβαθμίσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας μας στην περιοχή καθώς είναι η μόνη δύναμη σταθερότητας.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει το newpost.gr, o Κυριάκος Μητσοτάκης προσδοκά στη περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και στον τομέα των αμερικανικών επενδύσεων για τις οποίες πολύ συζήτηση γίνεται αλλά δεν ακολουθούν πράξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το μεταρρυθμιστικό του σχέδιο και τις αλλαγές που προωθεί με τον επενδυτικό νόμο και το φορολογικό που θα ακολουθήσει, θα στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα γίνεται πλέον ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.

Όπλο του είναι ο εκσυγχρονισμός της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα που αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για τις ΗΠΑ που βρίσκεται στην τελική φάση των υπογραφών.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa