Κοινωνία

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον τουρισμό – “Παρακαλούν για βερεσέ”

Ο Πρόεδρος εργαζομένων στον τουρισμό μιλά για την κατάσταση μετά το lockdown με αφορμή το περιστατικό στη Ρόδο. Παρακαλούν για βερεσέ ενώ απειλούνται με εξώσεις και διακοπές ρεύματος.

Από χθες που έγινε γνωστό το δράμα μονογονεϊκής οικογένειας στη Ρόδο, το παιδί της οποίας λιποθύμησε σε φούρνο από την πείνα, οι αναφορές στις δυσκολίες που περνούν οι άνθρωποι του τουρισμού όλο και πληθαίνουν.

Εξώσεις και διακοπές ρεύματος για τους άνεργους στον τουρισμό

“Έχουμε εκατοντάδες εξώσεις από σπίτια γιατί οι συνάδελφοι δεν έχουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο, έχουμε διακοπές ηλεκτροδότησης και στα Χανιά μιλώντας με το σωματείο έχουμε το φαινόμενο ξενοδοχοϋπάλληλοι και υπάλληλοι στον επισιτισμό να πηγαίνουν στα τοπικά μπακάλικα και να παρακαλούν για βερεσέ” είπε ο κ. Χοτζόγλου μιλώντας στον Θέμα 104,6.

Σύμφωνα με τον ίδιο “το μέσο εισόδημα για εργαζόμενο στον κλάδο είναι 6.000 συν το εποχικό επίδομα 1.200 ευρώ και με αυτά πορευόμαστε για 12 μήνες”.

Το 50% του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του

Κατά την εκτίμησή του “σχεδόν το 50% των εργαζομένων του κλάδου θα χάσει τη δουλειά του. 600.000 ήμασταν το 2019 και εκτιμούμε ότι 250.000-300.000 θα χάσουν τη δουλειά τους”.

Οι ξενοδόχοι δεν ακολούθησαν την ΚΥΑ

Όπως σημείωσε οι ξενοδόχοι δεν ακολουθούσαν την Κοινή Υπουργική Απόφαση που είχε εκδοθεί από τις 15 Ιουνίου και προέβλεπε ότι “έπρεπε τα εποχικά τουριστικά καταλύματα να προχωρήσουν στην τυπική επαναπρόσληψη των εργαζομένων στην ΕΡΓΑΝΗ ώστε αυτοί με τη σειρά τους να πάρουν τα χρήματα για την αναστολή εργασίας“.

«Μετά από τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιάννη Βρούτση χθες το απόγευμα εκδόθηκε βελτιωτική ερμηνευτική εγκύκλιος ώστε να απαλλάξουν τους ξενοδόχους από την επαναπρόσληψη» πρόσθεσε ο κ. Χοτζόγλου.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER