Παρασκηνιακά Πολιτική

Κριτική Τσίπρα στη ΝΔ με «νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης» – Ετοιμάζει νέα «φιέστα» στο Ζάππειο

«Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε τον χρόνο της καραντίνας προκειμένου να αλλάξει τα θέσφατα με τα οποία κινείται, να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να στηρίξει την εργασία και την μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συζήτησή του με νέους του κόμματος, σε εκδήλωση μέσω του isyriza.

Ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας την εκδήλωση ανέφερε: «Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ βαθιά ύφεση το 2020. Στην Ελλάδα η ανάκαμψη δεν θα είναι τόσο εύκολη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες. Η γενιά των 30 που πέρασε μία δύσκολη δεκαετία, κινδυνεύει να δει όσα πέτυχε να χάνονται ξανά, οπότε θα μιλάμε για μία χαμένη γενιά. Απέναντι σε αυτή τη γενιά δεν πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο. Σήμερα δεν κινδυνεύουμε να μας επιτεθούν τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη. Είδαμε όμως τις προηγούμενες ημέρες μία αντιμετώπιση των πολιτών και των νέων που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Υπάρχει η υποκρισία όταν κουνάμε το δάχτυλο στη νέα γενιά και κάνουμε επέμβαση στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Κυψέλη γιατί εκεί κολλάει ο ιός ενώ στην Ομόνοια δεν κολλάει».

Είπε ακόμη ότι «η ζωή που αφήσαμε πριν από δύο μήνες δεν είναι ίδια με την τωρινή…Θέλω να αναδείξουμε πώς βίωσε ο καθένας την πραγματικότητα των περασμένων μηνών, ποιές είναι οι νέες ανάγκες που προέκυψαν και πώς μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις».

Χαρακτήρισε το σχέδιο της ΝΔ «ανοσία αγέλης στην οικονομία», ώστε να επιβιώσουν οι ισχυροί και όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν, να κλείσουν. Σε αυτήν την αναδιάρθρωση της αγοράς, θα πληγεί ιδιαίτερα ο χώρος της εστίασης αλλά και όσοι ασχολούνται με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, καθώς έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

«Σε όλο τον κόσμο και εδώ δόθηκε προτεραιότητα στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά η διαφορά είναι ότι σε άλλες χώρες επιδότησαν την εργασία και όχι την ανεργία όπως στην Ελλάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη στήριξη της εργασίας και όχι την επιδότηση της ανεργίας.

Την Πέμπτη ο Αλέξης οργανώνει το δικό του «Ζάππειο» επιμένοντας να παρουσιάσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την οικονομική κρίση που έφερε η πανδημία.

Η πολιτική συγκυρία και παραφιλολογία για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, παρ’ ότι το διέψευσε κατηγορηματικά ο πρωθυπουργός, δίνουν στην κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, μια πολιτική «δικαιολογία» για να επανέλθει με ένα νέο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa