Ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικός θησαυρός βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, ύστερα από την κακοκαιρία, στην Ιεράπετρα την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου από νεαρό αγρότη ο οποίος τον παρέδωσε στην Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Πρόκειται για ένα μαρμάρινο γλυπτό μάλλον Ρωμαϊκής περιόδου, που απεικονίζει το κεφάλι νεαρής γυναίκας με ένα εντυπωσιακό χτένισμα, βάσει της ιστοσελίδας neakriti.

«Σταμάτησα το αυτοκίνητο μου στην άκρη και κατέβηκα μέσα στο ρέμα, για να δω τι είναι εκείνο το παράξενο λευκό αντικείμενο που είχε ξεχώσει το νερό της βροχής. Όταν έφτασα κοντά και είδα ότι επρόκειτο για ένα μαρμάρινο αρχαίο γλυπτό τα έχασα. Έμεινα άφωνος από την ομορφιά του και την τελειότητά του.

Κατάφερα όμως να συνέλθω γρήγορα, να επιστρέψω στο αυτοκίνητό μου και να καλέσω αμέσως την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να το παραδώσω. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ο αρχαιοφύλακας, και το παρέλαβε, προκειμένου να αναλάβουν τα υπόλοιπα οι υπεύθυνοι αρχαιολόγοι. Αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου.  Έκανα το χρέος μου. Το παρέδωσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για να συντηρηθεί και να εκτεθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας», δηλώνει ο 30χρονος αγρότης που ανακάλυψε το γλυπτό.

Η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού θα επισκεφτεί την Ιεράπετρα για να εκτιμήσει το εύρημα προκειμένου να ορίσει που ανήκει και σε ποια εποχή τοποθετείται.

 

θησαυρος αρχαιο ιεραπετρα