Μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Instagram, o Ντιέγκο Μαραντόνα έδωσε μια πρώτη γεύση από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του που θα παρουσιαστεί στο προσεχές φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο.
Μάλιστα, η πρώτη σκηνή, μας μεταφέρει στις 5 Ιουλίου του 1985, όταν ο Ντιεγκίτο, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο «Σαν Πάολο» όπου λατρεύτηκε (και λατρεύεται) ως Θεός.
«Αυτή είναι η άγρια και αξέχαστη ιστορία ενός θεϊκού ταλέντου, της δόξας, της απελπισίας και την προδοσίας, της διαφθορά και, τέλος, της λύτρωσης» εξηγεί το κείμενο που συνοδεύει το διαφημιστικό του ντοκιμαντέρ.
Η ταινία δημιουργήθηκε με πάνω από 500 ώρες σπάνιου αρχειακού υλικού του Αργεντίνου σταρ, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Asif Kapadia, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για το «Amy». Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Ιουνίου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Gladiator? No, Diego Maradona 🎥 by Asif Kapadia. Proximamente! A breve nei cinema! Coming soon!