Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είναι μεγάλο στοίχημα το νέο ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη – Το 1/3 των πόρων στις Περιφέρειες (BINTEO)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση «Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027», στο Μέγαρο Μουσικής ανέφερε ότι το νέο ΕΣΠΑ θα αποτελέσει μεγάλοι στοίχημα για την ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια ανέφερε την σημαντικότητα για την ελληνική οικονομία τα ΕΣΠΑ και συνάμα υπογράμμισε πως δεν έλειψαν τα τελευταία χρόνια κρούσματα επιπόλαιης και κοντόφθαλμης αντιμετώπισης των ευρωπαϊκών πόρων.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως βούλησή του είναι το 1/3 των πόρων του ΕΣΠΑ θα δοθεί στις περιφέρειες. «Όλη αυτή η αναπτυξιακή προοπτική για την οποία σας μίλησα στηρίζεται στις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών Περιφερειών. Και τα περιφερειακά επιχειρησιακά προγράμματα θα είναι πρωτίστως προγράμματα αποκατάστασης της επενδυτικής ελκυστικότητας των Περιφερειών. Θα σας δώσουμε τη δυνατότητα να το κάνετε πράξη αυτό μέσα από περιφερειακά επιχειρηματικά προγράμματα, τα λεγόμενα ΠΕΠ, τα οποία θα προικοδοτηθούν περισσότερο, έτσι ώστε κατ’ ελάχιστον το 1/3 των νέων πιστώσεων του ΕΣΠΑ να κατευθυνθεί στις Περιφέρειες όπου θα πρέπει να αποκεντρωθούν και περισσότερες αρμοδιότητες από την κεντρική διοίκηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι σημαντικό να εκπονηθεί ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, που θα αποτελέσει τη βάση για τον μετασχηματισμό της οικονομίας. Παράλληλα ανέλυσε τις διαστάσεις και τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής στρατηγικής.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER