Top News Πολιτική Συνεντεύξεις

Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο «Π»: Κάθαρση τώρα στα  παραδικαστικά «μαγαζιά» στη Δικαιοσύνη!

«Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι μαφία», λέει μιλώντας στο «Π» ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, με φόντο τη συνομιλία Μιωνή – Παππά, που ήρθε στη δημοσιότητα. Προσθέτει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη χρειάζεται επειγόντως κάθαρση από «παραδικαστικά μαγαζιά». Τονίζει, δε, ότι τα στοιχεία είναι «πολλά και επιβαρυντικά» για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίζει ότι έχει πολιτικές ευθύνες και ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Παππά με τον κ. Μιωνή.

Τα ηχητικά ντοκουμέντα που κατέθεσε στην Προανακριτική ο Σάμπυ Μιωνής έχουν προκαλέσει αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Τεκμαίρουν, όμως, τον ισχυρισμό περί παρακράτους;

Σαφέστατα. Τα στοιχεία που είδαμε τους προηγούμενους μήνες για το παραδικαστικό κύκλωμα, που είχε στηθεί, δεν είναι τίποτα μπροστά σε όσα μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες, με τις αποκαλύψεις για το παρακρατικό σύστημα παρακολουθήσεων και το ηχητικό με τη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας λέει στο επίμαχο απόσπασμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν ο κ. Παπαγγελόπουλος βγάζει πολλά λεφτά με outsourcing, αρκεί να είναι ευθυγραμμισμένος με την «ατζέντα του Μαξίμου». Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Άμυνας φέρεται να έκανε παράνομες παρακολουθήσεις και η σύζυγός του να έδινε εντολές σε υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για συλλήψεις δημοσιογράφων.

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι μαφία. Έτσι λειτουργούν οι μαφίες. Η Ελληνική Δικαιοσύνη σε κάθε περίπτωση χρειάζεται κάθαρση από κάθε είδους παραδικαστικά και παρακρατικά «μαγαζιά».

Με βάση αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, θεωρείτε ότι ανοίγει η πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου για τον κ. Παπαγγελόπουλο;

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει όλους αυτούς τους μήνες, κατά την εξέταση των μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή, είναι πολλά και επιβαρυντικά για τον κ. Παπαγγελόπουλο, όμως εγώ δεν θέλω να κάνω προβλέψεις για την έκβαση της υπόθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και αν λάβει η Ολομέλεια για την παραπομπή ή μη του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στο Ειδικό Δικαστήριο, θα μεσολαβήσει το Δικαστικό Συμβούλιο που αποτελείται από πέντε ανώτατους δικαστικούς.

Το Δικαστικό Συμβούλιο με αμετάκλητο βούλευμα θα λάβει την οριστική απόφαση για το αν τελικά ο κ. Παπαγγελόπουλος θα παραπεμφθεί και ταυτόχρονα θα κρίνει αν θα επεκταθεί η δίωξη και σε τυχόν υπόπτους για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Με δεδομένο ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 δεν ήταν ένας τυχαίος υπουργός, αλλά το «νούμερο 2» της κυβέρνησης, θεωρείτε ότι στο «κάδρο» είναι και ο κ. Τσίπρας; Πολιτικά πάντα;

Εφόσον γνώριζε όλα όσα συνέβαιναν, ο κ. Τσίπρας φυσικά και έχει πολιτικές ευθύνες. Όποιος υποστηρίξει πως ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε τι γίνεται, κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό. Ο κ. Παππάς ήταν το δεξί του χέρι και προφανώς ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο των συνομιλιών του υπουργού του με τον κ. Μιωνή.

Επίσης, όπως επιβεβαίωσε με την επίσημη ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, κ. Ρουμπάτης, είχε ενημερώσει τον κ. Τσίπρα και για τη δράση του κ. Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που έδωσε εντολή να πάει ο συγκεκριμένος φάκελος στη Δικαιοσύνη, άρα τα γνώριζε όλα, όμως παρ’ όλα αυτά επέλεξε να συνεχίσει να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο.

Έχουμε μια περίεργη ρητορική από μέρους της Τουρκίας τις προηγούμενες μέρες, πότε με ανοίγματα και πότε με προκλήσεις. Θεωρείτε ότι υπάρχει πραγματικά βάση για έναν έντιμο διάλογο;

Είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας, αλλά σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται, εμείς οφείλουμε να προασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα ισχυροποιείται και με τους συμμάχους στο πλευρό της προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο, ώστε, αν χρειαστεί, να ενεργήσει.

Σε στρατιωτικό επίπεδο είμαστε πλέον πολύ πιο έτοιμοι, έχουμε θωρακιστεί αμυντικά και θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση, όπως συνέβη τον Μάρτιο, όταν αντιμετωπίσαμε την κρίση στον Έβρο χάρη στην αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας.

Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει καμία έννομη συνέπεια από παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa