Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Θα γίνει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο Energy Athens Dialogues δήλωσε πως «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γρήγορα και στο πνεύμα της Ευρώπης, υιοθετώντας με θάρρος τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη ΔΕΗ λέγοντας ότι «Επίσης, με το νομοσχέδιο του Δεκεμβρίου, με το οποίο καταργήθηκε η μονιμότητα των νεοεισερχομένων και των υψηλόβαθμων στελεχών, δίνεται στην επιχείρηση η ευελιξία ώστε να προσαρμοστεί γρήγορα στα νέα δεδομένα». Παράλληλα ενημέρωσε πως η ΔΕΗ έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια συμπράξεων με ιδιώτες για νέα έργα ΑΠΕ. Ακόμα σημείωσε ότι θα υπάρξει μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ πράγμα το οποίο θα τον βοηθήσει να εκσυγχρονιστεί.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ΑΔΜΗΕ υπογράμμισε ότι «Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διακοψιμότητα, τον μεταβατικό μηχανισμό ευελιξίας και τον μόνιμο μηχανισμό επάρκειας ισχύος, ώστε να μειωθεί το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας, αλλά και των νοικοκυριών» και συμπλήρωσε μετά ότι μέσα στο 2020 θα ιδιωτικοποιηθεί περαιτέρω ο ΑΔΜΗΕ. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ Υποδομών ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει το ίδιο και για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας. «Θα διαψεύσουμε τις κακές γλώσσες, που μιλούσαν για καθυστέρηση» είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην ΛΑΡΚΟ λέγοντας πως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκκαθάριση εν λειτουργία της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για τη διεξαγωγή διαγωνισμού εκχώρησης των περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας σε δύο μέρη, τα οποία θα μπορεί να αναλάβει ο ίδιος επενδυτής, ελεύθερα χωρίς βάρη.

Τέλος ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον EastMed τονίζοντας ότι «Είναι σταθερή η δέσμευση των εμπλεκόμενων χωρών να προχωρήσει το έργο, η οποία σύντομα θα συνοδευθεί και από τις αντίστοιχες οικονομικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, για την ωρίμανσή του».

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa