Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: Προτεραιότητά μας η ΔΕΗ και οι ενεργειακές υποδομές

Ο νέος υπουργός Ενέργεια, Κωστής Χατζηδάκης παρευρέθηκε στο συνέδριο του Ε conomist που πραγματοποιείται στην Αθήνα και μίλησε για τα ανοικτά θέματα της ΔΕΗ καθώς επίσης και για την αναγκαιότητα επιτάχυνσης των ενεργειακών υποδομών.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι σε ότι έχει να κάνει με την ΔΕΗ οι περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Σε ότι έχει να κάνει με τις ενεργειακές υποδομές ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε τις δοξασίες «και έχει προσχωρήσει στις δικές μας απόψεις ως προς το ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος στον τομέα της ενέργειας. Έτσι υπάρχει μια βάση για τις επιχειρήσεις και τους διεθνείς παράγοντες». Αυτό ειπώθηκε όταν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηδάκης και στις διασυνδέσεις των νησιών και κυρίως της Κρήτης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τόσο την μικρή (μέσω Πελοποννήσου) όσο και τη μεγάλη  διασύνδεση του νησιού. «Προφανώς θα θέλαμε σύνδεση με την Κύπρο, αλλά η ενεργειακή επάρκεια της Κρήτης είναι επείγον θέμα. Υπάρχει τρόπος να προχωρήσουν όλα μαζί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Για τις εκκρεμότητες με την ΕΕ ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «Θα προσαρμοστούμε στο ενωσιακό πλαίσιο και θα αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με βάση το εθνικό συμφέρον». Υπάρχουν ζητήματα με τις Βρυξέλλες θα τα χειριστεί οριζόντια ο κ. Θωμάς και θα αντιμετωπίσει μισά σειρά από εκκρεμότητες, κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης. Ακόμα ανακοίνωσε πως αύριο θα μεταβεί στην Αίγυπτο για την υπουργική συνάντηση για την ενεργειακή συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός υπουργός. Αναφερόμενος στην εν λόγω συνάντηση, ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης τόνισε ότι στόχος είναι η εμβάθυνση της συνεργασίας και η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας της ενέργειας.

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa