Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Κόλλησε η βελόνα της αντιπολίτευσης

…Στην οδυνηρή επιστροφή και παλινόρθωση του κράτους της Δεξιάς.

Κόλλησε η βελόνα, στη δεξιά «κανονικότητα» μέσα στις πρώτες εκατό ημέρες των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

Κόλλησε η βελόνα, στις επιθέσεις του κράτους της Δεξιάς στις λαϊκές κατακτήσεις, στα ρουσφέτια των «δικών» μας, στην ανυπαρξία ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης.

Κόλλησε η βελόνα, στη μεταφορά της δημόσιας συζήτησης από θέματα μείζονος σημασίας, όπως Συμφωνία Πρεσπών, εργατικά δικαιώματα, ανεργία, φτωχοποίηση, σε ήσσονος σημασίας θέματα όπως άσυλο, απλή αναλογική, μείωση φόρων, τάξη και ασφάλεια.

Κόλλησε η βελόνα, στη χρεοκοπία από το παλιό πολιτικό σύστημα, τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, στη δίψα της σκληρής Δεξιάς για την εγκαθίδρυση ενός ρεβανσιστικού κράτους.

Κόλλησε η βελόνα, στην υπεροπλία της Δεξιάς στον χώρο της ενημέρωσης για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, με πλύση εγκεφάλου που δέχεται καθημερινά για να πιστέψει ότι η αυτοδύναμη κυβέρνηση του Κυριάκου είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Τα δώρα πάνε σύννεφο στους ολιγάρχες και μόνο καλά νέα για την κυβέρνηση μεταδίδονται, όπως μείωση ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση χρεών και τα συναφή που θεωρούνται σαν χαϊμαλάκια για τους γηγενείς αυτής της χώρας.

Κόλλησε η βελόνα, σε έναν αθεράπευτο αντιπολιτευτικό οίστρο από μια παράταξη που κυβέρνησε κοντά στα πέντε χρόνια, και το μόνο που έχει καταλάβει είναι ότι για να επανέλθει στη «γλυκιά» εξουσία θα πρέπει να απαξιώνει τα πάντα και συνεχώς.

Κόλλησε η βελόνα, σε ψοφοδεείς κοκορομαχίες για θέματα ερμηνείας των άρθρων του Συντάγματος, αδιαφορώντας για θέματα εσωτερικά και εξωτερικά που «καίνε» και τρέμει το φυλλοκάρδι όλων, μήπως κακοφορμίσουν!

Κόλλησε η βελόνα, στην κυριαρχία ενός «στρατού κατοχής» μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο, όταν στην πραγματικότητα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η τοποθέτηση ούτε των προέδρων κρατικών οργανισμών.

Κόλλησε η βελόνα, στον «μεγάλο ασθενή» των ημερών. Το μεταναστευτικό. Αντί να ζητηθεί η συναίνεση και συνεργασία στο πρόβλημα, που κληρονόμησαν με τις πολιτικές τους, απλά κάνουν κριτική αφ’ υψηλού.

Κόλλησε η βελόνα, και αποδίδουν μόνο εύσημα στον εαυτό τους, όταν ήταν στην εξουσία. Όλα καλά τα έκαναν και γι’ αυτό ο «αχάριστος» λαός τούς τιμώρησε. Κουβέντα δεν γίνεται για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης το 2015 και τις οικονομικές επιπτώσεις στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας. «Εσαεί υπόλογοι» θα είναι αν και το αποφεύγουν σαν το λιβάνι ο «έξω από εδώ».

Η βελόνα θα πρέπει να ξεκολλήσει από όλα τα «αντί», αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να κερδίσει τους ψηφοφόρους που το εγκατέλειψαν.

Η όξυνση και ο διχασμός δεν βοηθάνε στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης που βγάζει φλας προς το κέντρο, αλλά «μαρσάρει» και ακολουθεί πορεία προς αριστερά. Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς, λέει μια λαϊκή παροιμία.

Το να προσπαθεί να μετατρέψει την ανεπάρκειά του σε προτάσεις, με επάρκεια αντιπολιτευτική, δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η γνωστή μέθοδος να κερδίσει κανείς ψήφους «battery system» είναι αναγκαία.

του Θανάση Παπαμιχαήλ, επικοινωνιολόγου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa