Παρασκηνιακά Πολιτική

Κόντρα Σκουρλέτη – Γεροβασίλη για τον μισθό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμές έντασης υπήρξαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός από την «έκρηξη» του Αλέξη Τσίπρα, οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στους βουλευτές της περιφέρειας και του γραμματέα του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη, με αφορμή θέματα οικονομικής φύσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκλεγμένοι βουλευτές επαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ανέβασαν πολύ ψηλά τους τόνους, και επειδή θα πρέπει να διαθέτουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και γιατί είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν τον έναν από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες τους στην Κουμουνδούρου.

Η παρέμβαση Σκουρλέτη που «άναψε τα αίματα»

Με την ένταση να ανεβαίνει στην ΚΟ, τον λόγο φαίνεται ότι πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και απάντησε στους βουλευτές λέγοντας πως όλοι οι υποψήφιοι που συμπεριελήφθησαν στις εκλογικές λίστες του κόμματος είχαν συμφωνήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης φέρεται να επανέφερε πρόταση για λειτουργία των βουλευτικών γραφείων μέσα στις Νομαρχιακές Επιτροπές για τον καλύτερο συντονισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη βάση.

Ωστόσο αυτές οι επισημάνσεις πάντως μάλλον προκάλεσαν δυσαρέσκεια από βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να διαθέσουν τον ένα συνεργάτη τους στο κόμμα ή να πληρώνουν σχεδόν τον μισό τους μισθό.

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη παρενέβη και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει γι αυτά τα θέματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αντέδρασε έντονα και υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται για δική του άποψη αλλά για απόφαση του κόμματος. «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να επιδιώκει και να θέτει ως στόχο την αποτελεσματική και προγραμματική αντιπολίτευση και από την άλλη, από την ώρα που δεν υπάρχουν υπουργικά καθήκοντα και γραφεία, να αποστερείται το κόμμα από τις απαραίτητες υπηρεσίες στελεχών που απέκτησαν εμπειρία μέσα από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης», φέρεται να είπε.

Τελικά την κατάσταση εκτόνωσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλλον μετέθεσε για αργότερα την απόφαση, σημειώνοντας ότι τελικά το κόμμα είναι που θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa