Πολιτική

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Δεν θα αυξηθούν φέτος τα τέλη κυκλοφορίας

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας φέτος. Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον Ant1 ανέφερε πως φέτος «θα πληρώσουμε ακριβώς τα ίδια με πέρυσι». Παράλληλα όμως προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αλλάξει αν δεν αλλάξει το καθεστώς θα έλθουν αυξήσεις το αμέσως επόμενο έτος.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραμανλής «υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία για τη σύνδεσή τους (σ.σ. των τελών κυκλοφορίας) με τους ρύπους». Αυτό σημαίνει ότι θα επέλθει αυτόματα -αυτόματα- αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Στην συνέχεια ο υπουργός αναφέρθηκε στο θέμα του στόλου των Ι.Χ. στην χώρα λέγοντας πως «Εχουμε από τους παλαιότερους στόλους αυτοκινήτων» και εξετάζεται σχέδιο από την κυβέρνηση να γίνει στήριξη της «εισαγωγής καλών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας». Ο κ. Καραμανλής κλείνοντας έστρεψε τα «πυρά» του κατά της προηγούμενης κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απαγορευτική την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκίνητων, λόγω του ότι ερχόντουσαν ανεξέλεγκτά πολλά αυτοκίνητα από μεγάλες εταιρείες leasing(…) Αν δεν κάνουμε κάτι άμεσα, εκ των πραγμάτων θα αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021».

 

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER