Σε πρώτο πλάνο Συνεντεύξεις

Κώστας Γκιουλέκας στο «Π»: Βόμβα στη γειτονιά μας

Ως «πράξη εθνικής μειοδοσίας» χαρακτηρίζει την άρτι ψηφισθείσα Συμφωνία των Πρεσπών ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, μιλώντας στο «Π», ενώ κάνει λόγο και για «ξεπούλημα της Μακεδονίας». Εκτιμά, δε, ότι η Συμφωνία είναι «βραδυφλεγής βόμβα στη γειτονιά μας», τονίζοντας ότι δεν κλείνει καμία εθνική εκκρεμότητα.

Εκτιμάτε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι η νέα διαιρετική τομή στο πολιτικό σύστημα;

Αυτή η συμφωνία είναι πάνω και πέρα από κόμματα, πάνω και πέρα από το πολιτικό σύστημα. Αυτή η επαίσχυντη συμφωνία που έφεραν ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεταίροι του στην κυβέρνηση δεν θα τελειώσει στον κύκλο αυτής της Βουλής ή στον κύκλο του δικού μας βίου. Η κύρωσή της από τη Βουλή δεν κλείνει μόνο ένα θέμα με φοβερή ζημιά των εθνικών συμφερόντων μας, αλλά, ουσιαστικά, υποθηκεύει το μέλλον του τόπου, χρεώνει τις επόμενες γενιές με κρίματα, με λάθη, με συνέπειες οι οποίες είναι ανυπολόγιστες!

Ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε τα πάντα στο τραπέζι και πρόσφερε δώρο στους Σκοπιανούς την ταυτότητα των «Μακεδόνων» και τη «Μακεδονική» γλώσσα. Αυτό που σεβάστηκαν οι αιώνες, αυτό που σεβάστηκε η Ιστορία η ίδια, αυτό το οποίο διατηρήσαμε με πολλούς αγώνες, με πολλές θυσίες σε χρόνια δύσκολα, το παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας εν μία νυκτί! Έφερε μία κατάπτυστη και απαράδεκτη συμφωνία που δίνει το μείζον στους Σκοπιανούς και ενισχύει τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό! Ανοίγει πληγές που δεν υπήρχαν. Δεν είναι μόνο τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας. Είναι και τα εμπορικά σήματα, είναι και τα θέματα των σχολικών βιβλίων και πολλά άλλα που ξετυλίγονται ημέρα με την ημέρα. Αυτή η συμφωνία ισοδυναμεί με πράξη εθνικής μειοδοσίας!

Όλοι κρινόμαστε και είναι βέβαιο ότι και όσοι στηρίζουν αυτήν τη συμφωνία θα δώσουν λόγο. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό την ώρα των εκλογών, αλλά θα λογοδοτήσουν και στην ίδια την Ιστορία!

Η ΝΔ μιλά για μείζονα εθνική υποχώρηση. Δεν έπρεπε, όμως, με κάποιον τρόπο να κλείσει μια εθνική εκκρεμότητα;

Να κλείσει, ναι. Με κάθε τρόπο, όχι! Επί τρεις δεκαετίες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις επεδίωκαν και προσπαθούσαν να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όλες επεδίωκαν λύση, όχι, όμως, μία λύση για τη λύση. Όχι μια λύση με κάθε κόστος και, ειδικότερα, όχι μία λύση που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντά μας. Ότι, όμως, αρνούνταν να δώσουν τόσες κυβερνήσεις που πέρασαν από τη Μεταπολίτευση έως σήμερα το παρέδωσε, ελαφρά τη καρδία, ο Αλέξης Τσίπρας. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι περηφανεύεται γι’ αυτή την επαίσχυντη συμφωνία.

Στην πραγματικότητα, αυτό που παρουσιάζει ως λύση η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι ένας οδυνηρός εθνικός συμβιβασμός, ένα πραγματικό ξεπούλημα της Μακεδονίας! Και να είστε σίγουροι ότι δεν κλείνει καμία εθνική εκκρεμότητα. Αντιθέτως, αυτή η κάκιστη συμφωνία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στη γειτονιά μας, που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να λειτουργήσει ο σκοπιανός αλυτρωτισμός.

Το Σκοπιανό θα έχει αποτύπωση στις εκλογές; Με άλλα λόγια, εκτιμάτε ότι η κυβέρνηση μπορεί να εισπράξει πολιτικό κόστος από αυτήν της την επιλογή;

Η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκει απέναντί της την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, βρίσκει απέναντί της σχεδόν όλο τον πολιτικό κόσμο. Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διατείνονται ότι μόνον αυτοί ξέρουν την «αυθεντική» αλήθεια. Ότι μόνο αυτοί μπορούν να… προασπίσουν το εθνικό συμφέρον.

Στην πραγματικότητα, υπακούν στις πιέσεις που δέχονται αδιαμαρτύρητα από εξωτερικούς παράγοντες και κάνουν πράξη τα όνειρα πολλών στελεχών τους που δεν σταμάτησαν, όλα τα προηγούμενα χρόνια, να αποκαλούν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Κάνουν πράξη τις ανθελληνικές κορόνες πολλών συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που αναγνώριζαν επίσημα τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Κάνουν πράξη το κείμενο, που υπέγραψαν πρωτοκλασάτα και ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κείμενο που σαμποτάριζε την εθνική γραμμή για το βέτο το 2008. Ήταν εκείνα τα στελέχη που, μαζί με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν τα Σκόπια, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στο Βουκουρέστι και έκαναν κοινή πορεία με Σκοπιανούς εθνικιστές, υψώνοντας πανό με το σύνθημα: «Βέτο στο βέτο της Ελλάδας».

Πλέον, κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες, προφάσεις και προσχήματα. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν ότι απέναντί τους δεν έχουν μόνο το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, αλλά είναι υπόλογοι στην ίδια την Ιστορία!

Ο κ. Καμμένος βγαίνει απέναντι στην κυβέρνηση. Γιατί μιλήσατε για διαζύγιο-σικέ; Και εκτιμάτε ότι υπάρχει περιθώριο διαμόρφωσης ενός μετώπου στα δεξιά της ΝΔ;

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κυβερνά έως σήμερα με τη στήριξη των ΑΝΕΛ και ήταν οι ΑΝΕΛ αυτοί οι οποίοι επέτρεψαν να υπογραφεί η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών όταν στήριξαν την κυβέρνηση στην πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιούνιο. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε –και χρησιμοποιεί– ένα εθνικό θέμα μόνο και μόνο για να παραμείνει λίγο ακόμη στην εξουσία.

Και μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες στήθηκε ένα θέατρο του παραλόγου, με εικονικά «διαζύγια», μεταγραφές και δήθεν ιδεολογικοπολιτικές διαφωνίες για λόγους αποπροσανατολισμού. Αφού τα μέτρησαν και τα συμφώνησαν, αφού εξασφαλίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει, τότε ήρθε το δήθεν «διαζύγιο». Αυτό που βλέπουμε με την περίεργη πολιτική αριθμητική και τις μετακινήσεις βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, είναι η επιτομή της πολιτικής καταισχύνης!

Μπορεί ο κ. Τσίπρας, με «όπλο» τις παροχές, να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες;

Ο πρωθυπουργός, που διακρίθηκε για τα ψεύδη, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, συνεχίζει τη γνωστή πρακτική του! Τάζει, υπόσχεται, δεσμεύεται, εξαγγέλλει… Κενές υποσχέσεις, όμως, ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή, μίας κυβέρνησης που έχει χρεοκοπήσει εντελώς στα μάτια του ελληνικού λαού! Ό,τι και να λέει ο Αλέξης Τσίπρας, οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι πληρώνουν. Και γνωρίζουν πως ένα πολύ μεγάλο μέρος πληρώνεται πολύ άδικα, εξαιτίας της παντελώς αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Όσες παροχές και να υποσχεθεί, κανένας πια δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους αυτούς. Δεν τολμούν ούτε να κυκλοφορήσουν. Ο κατά τα άλλα «λαοπρόβλητος» Αλέξης Τσίπρας κρύβεται πίσω από ΜΑΤ και κλούβες. Αν κάποιος δεν μπορεί, αν κάποιος είναι ανίκανος, όπως συμβαίνει με τη σημερινή κυβέρνηση, είναι καλό να επιταχύνει τις εξελίξεις. Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η αλλαγή σελίδας είναι απαραίτητη αυτήν τη στιγμή.

Οδεύουμε στις κάλπες με έντονη πόλωση, που συνεπάγεται και συμπίεση των μικρών κομμάτων. Υπάρχουν όροι αυτοδυναμίας για τη ΝΔ;

Θεωρώ ότι εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως, ναι, η αυτοδυναμία είναι εφικτή. Στη Νέα Δημοκρατία βάζουμε πρώτα το εθνικό συμφέρον και προσπαθούμε να φανούμε χρήσιμοι στον τόπο. Δίνουμε τη μάχη για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας και να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα. Η Νέα Δημοκρατία, όμως, ακόμη και αυτοδύναμη ως κυβέρνηση, θα επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες και συναινέσεις, τόσο στο πολιτικό πεδίο όσο και στο πεδίο της κοινωνίας. Θέτοντας το εθνικό συμφέρον και το καλό του τόπου πάνω απ’ όλα.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa