Πολιτική

Κώστας Καραγκούνης: «Ισχυρό μήνυμα ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, δήλωσε σήμερα πως «Το σημαντικό που έχει πετύχει η κυβέρνηση μέχρι τώρα είναι ότι έχει δώσει αυτό το ισχυρό μήνυμα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό -και στις αγορές και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις- ότι στην Ελλάδα αλλάζει το οικονομικό κλίμα».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM» ο κ. Καραγκούνης σχολιάζει τις πρώτες σαράντα μέρες της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε πως «Το σημαντικό είναι να δώσουμε το θετικό στίγμα που χρειάζεται ότι κάτι αλλάζει στην ελληνική οικονομία, ότι κάτι αλλάζει στη χώρα σε διάφορους τομείς, που είχαμε πει πριν από τις εκλογές ότι θέλουμε να αλλάξουμε –όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα της παιδείας και στα ζητήματα της υγείας και στα πολύ σημαντικά ζητήματα της ασφάλειας».

Στην συνέχεια πρόσθεσε πως «αποδεικνύεται ότι η χώρα μπορεί να γίνει -και με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση- πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις, ότι θέλει και θα μειώσει και μειώνει ήδη την φορολογία και γενικά ξεδιπλώνουμε το πρόγραμμά μας και αυτά τα οποία πιστεύουμε ως παράταξη και αυτό είναι σημαντικό».

Ακόμα ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε ότι «το μήνυμα αισιοδοξίας και οικονομικής ανάταξης της χώρας που εκπέμπεται, νομίζω ότι μας βοηθάει πάρα πολύ για τον στόχο που έχουμε θέσει, στο να μειώσουμε τα βάρη, να μειώσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία είναι πραγματικά δυσθεώρητα, ώστε να μπορέσει και η οικονομία να λειτουργήσει πολύ καλύτερα. Αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία είναι ένα ελατήριο πεπιεσμένο και αν υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές και οι κατάλληλες οικονομικές συνθήκες, που αυτό προσπαθεί τον τελευταίο ενάμιση μήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση, εκεί μπορεί να έχουμε μια εκτίναξη της ελληνικής οικονομίας. Βεβαίως θέλει δουλειά και εξαρτάται πάρα πολύ και από τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες– εκεί υπάρχουν τεράστια προβλήματα».

Σε ότι έχει να κάνει με τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές που αντιμετώπισε η κυβέρνηση ο κ. Καραγκούνης υπογράμμισε ότι «Όταν καλείται ο κρατικός μηχανισμός να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης καταστροφές, προφανώς το κύριο και πρώτο μέλημά μας είναι να μη χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή, γιατί αυτός είναι ο υπέρτατος κανόνας, η ασφάλεια των πληγέντων, αλλά βεβαίως και η προστασία των περιουσιών, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι γενικά αυτές οι καταστροφές που είχαμε ζήσει το προηγούμενο διάστημα, και ειδικά η φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μας δίδαξαν πολλά δυστυχώς και είναι ένας οδηγός, ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά τέτοιες καταστροφές και ποτέ ξανά τέτοιες πλημμέλειες»

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa