Slider Πολιτική

Κώστας Καραμανλής: Έρχονται έργα υποδομών ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ

Στο σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ηλεκτροκίνηση, στην πορεία των εργασιών για την ολοκλήρωση του σταθμού Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά και στην επαναλειτουργία της γραμμής Κασομούλη –Σύνταγμα του τραμ, αναφέρεται ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» και στον δημοσιογράφο Προκόπη Γιόγιακα.

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής τονίζει πως έχουν προγραμματιστεί έργα ύψους 13 δις ευρώ και πως με τον διαγωνισμό για την αγορά νέων λεωφορείων θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Τώρα, σε δύσκολη περίοδο, έχουμε καταφέρει η λειτουργία των ΜΜΜ να γίνεται με αξιοπιστία, σχέδιο και μόνο ορισμένα μεμονωμένα προβλήματα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα, αλλά δουλεύουμε αθόρυβα και χωρίς μεγάλα λόγια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο θέμα της ηλεκτροκίνησης λέγοντας ότι «Η ηλεκτροκίνηση από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε προτεραιότητα για εμάς. Γιατί μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες που όλοι αντιλαμβανόμαστε σήμερα, και να θεωρείται ότι είναι ακόμα «για λίγους», όμως, η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον. Γι’ αυτό και το σχέδιό μας αναπτύσσεται σε 3 άξονες: Πρώτον, στο διαγωνισμό που ετοιμάζεται για τα νέα λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μεγάλο μέρος προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα. Δεύτερον, είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για να δοθούν κίνητρα για την ανανέωση του στόλου των ΙΧ αυτοκινήτων. Και τρίτον, δουλεύουμε για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών φόρτισης κατά μήκους των αυτοκινητοδρόμων. Όλα αυτά, πάντα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και βέβαια με τη διϋπουργική επιτροπή, στην οποία άλλωστε συμπροεδρεύει ο ΓΓ Μεταφορών κ. Σταθόπουλος».

Σε ότι έχει να κάνει με το μετρό Θεσσαλονίκης ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως «Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και όλοι εργαζόμαστε γι΄ αυτό. Όπως ξέρετε, με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου δόθηκε οριστικά το πράσινο φως στην απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, δηλαδή στη μόνη λύση που εξασφαλίζει ότι και τα αρχαία θα προστατευτούν και το μετρό θα κατασκευαστεί –και μάλιστα όσο πιο γρήγορα και οικονομικά είναι δυνατόν. Έτσι, επιτέλους, μετά από χρόνια τέλειωσε αυτό το σίριαλ και οι εργασίες πλέον τρέχουν».

Παράλληλα ο κ. Καραμανλής αποκάλυψε ότι έχουν προγραμματιστεί πολλά έργα υποδομής ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. «Σήμερα θέλουμε να επενδύσουμε ιδίως εκεί που ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία μας είναι πιο μεγάλος. Κατ’ εξοχήν τέτοιος τομέας είναι τα έργα υποδομών. Προγραμματίζουμε έργα ύψους πάνω από 13 δισ. ευρώ. Με σύμμαχο ελπίζω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία είμαι σε διαρκή επικοινωνία και πιστεύω ότι ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες θα συναντήσουμε κατανόηση, ώστε σημαντικά για την Ελλάδα έργα να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Έργα όπως ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος, η ολοκλήρωση του Ε65, αλλά και νέα έργα όπως είναι ο ΒΟΑΚ στην Κρήτη, οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού και η Περιφερειακή Οδός της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa