Περιφέρειες - Δήμοι

Κώστας Μπακογιάννης: Αφήνουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έργα

Τελευταία συνεδρίαση σήμερα για το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κώστα Μπακογιάννη το οποίο είχε εκλεγεί το 2014. Η συνεδρίαση έγινε σήμερα το μεσημέρι με παρουσία του νυν περιφερειάρχη και νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη.

Το κλίμα ήταν έντονα συγκινησιακό και ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε χαρακτηριστά πως «η Αθήνα είναι στο μυαλό μου αλλά η Στερεά είναι στην καρδιά μου». Ακόμα δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στους δύο συνεργάτες του που έλειπαν από το τελευταίο συμβούλιο, τον Κώστα Μίχο και τον Σταμάτη Γκάβαλη οι οποίοι απεβίωσαν.

Ο κ. Μπαγογιάννης αναφέρθηκε στη δουλειά που έγινε στην περιφέρεια και στα έργα που πραγματοποιήθηκαν λέγοντας χαρακτηριστικά:

26,9 εκ ευρώ επιπλέον από εθνικούς πόρους για μελέτες και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, την επισκευή και συντήρηση κέντρων υγείας, έργα πολιτισμού και αθλητισμού και την επισκευή και συντήρηση μηχανημάτων πολιτικής προστασίας.

– 64,9 εκ ευρώ ακόμη από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής ανάπτυξη.

Στην συνέχεια είπε στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου πως «Από την πρώτη στιγμή, πριν ακόμα από τις εκλογές, όταν ξεκίνησε η συγκρότηση της δικής μας περιφερειακής παράταξης είχαμε αποφασίσει να τα κάνουμε διαφορετικά. Είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε να υπερβούμε τις κομματικές και ιδεολογικές γραμμές, ότι θέλουμε να σπάσουμε τα τείχη του παρελθόντος, ότι θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στη δυσπιστία και την αντιπαράθεση. Κανένας μας δεν αρνήθηκε τα ιδεολογικά του πιστεύω. Απλώς συνειδητά αποφασίσαμε ότι το «εμείς» είναι πιο σημαντικό από το «εγώ» και ότι η μόνη απάντηση στα προβλήματα της εποχής είναι το «μαζί». Θέλω, λοιπόν, να σας πω ένα πάρα, πάρα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα ξέρετε, ειδικά για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, είναι πάντα μεγάλος ο πειρασμός να πει ότι τα έκανε όλα σπουδαία, τα έκανε όλα τέλεια. Μακριά από εμένα αυτή η λογική. Ό,τι πέτυχε αυτή η Περιφέρεια οφείλεται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Μπορείτε όλοι να είστε εξαιρετικά υπερήφανοι, από όποια παράταξη και αν προέρχεστε».

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa