Περιφέρειες - Δήμοι

Κώστας Μπακογιάννης: Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Ο κ. Μπακογιάννης επεσήμανε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία εξαιτίας των ελλείψεων υποδομών, οι οποίες καθιστούν την Αθήνα μια πόλη αφιλόξενη σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε ότι στόχος του είναι η αποκατάσταση των υφιστάμενων υποδομών και η υλοποίηση ολοκληρωμένων διαδρομών πλήρους προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία, που θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε κτίριο και σε κάθε υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Στην αποκατάσταση των προβλημάτων στις υφιστάμενες εξωτερικές υποδομές (ράμπες, οδηγοί όδευσης τυφλών, θέσεις στάθμευσης) και στην κατασκευή νέων, ώστε να καλυφθούν περισσότερα σημεία της πόλης.

Στην αποκατάσταση κακοτεχνιών σε δρόμους και πεζοδρόμια, που δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα κινητικότητας και προσβασιμότητας. Και στην υλοποίηση ολοκληρωμένων διαδρομών πλήρους προσβασιμότητας, που θα συνδέουν κεντρικά σημεία της πόλης και μέσα στις οποίες θα μπορούν να κινούνται τα άτομα με αναπηρία χωρίς εμπόδια. Και δεν θα επιτρέπουν εικόνες από την Αθήνα όπως αυτή της φωτογραφίας, όπου η πρόσβαση δεν είναι απαγορευμένη μόνο σε ανθρώπους με κινητικά προβλήματα; αλλά σε όλους», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ο Κώστας Μπακογιάννης.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ