Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Κώστας Μπακογιάννης: Το σχέδιο για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα

Τον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης. «Για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη θέση που μας αξίζει στον κόσμο, δεν μπορεί να μένουμε μόνο σε αυτά που έχουμε κληρονομήσει. Πρέπει να τα διαφυλάξουμε, να τα προστατεύσουμε και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους εμάς. Ξεκινώντας από εδώ, από την καρδιά της Αθήνας», τόνισε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι μιλάμε για τον μεγαλύτερο χώρο πρασίνου στην Αθήνα, έκτασης 670 στρεμμάτων κάτω από την Ακρόπολη, στους λόφους της Πνύκας, του Φιλοπάππου και του Αστεροσκοπείου.

«Ο Δήμος της Αθήνας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται ολοκληρωμένο διαχειριστικό σχέδιο, φωτισμός, καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση του πρασίνου, και αξιοποίηση αυτού του μοναδικού μνημείου αρχιτεκτονικής που είναι το αναψυκτήριο του Πικιώνη», υποστήριξε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Είναι κάτι το μοναδικό. Είναι ένας πραγματικά εμβληματικός χώρος. Ένας χώρος που συμβολίζει το χθες, το σήμερα αλλά και το αύριο της Αθήνας. Ένας χώρος που συνδυάζει τον Πολιτισμό με τη φύση. Είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, είναι το πολύ μεγάλο μας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Ο κ. Μπακογιάννης ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη για τον χώρο Αρχαιολόγο Μαρία Ντούρου και την Αρχαιοφύλακα Πελαγία Ζαλούμη, οι οποίες ζήτησαν τη στήριξη του δήμου αφού ακόμα και απλά ζητήματα, όπως η αλλαγή των καλαθιών για τα απορρίμματα αλλά και πιο σύνθετα όπως η πυρασφάλεια, στην πράξη φαίνονται βουνό.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa