Πολιτική Σε πρώτο πλάνο

Κώστας Πουλάκης, γ.γ. ΥΠΕΣ στις «Δημοσκοπήσεις»: «Διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ λόγω των «Πρεσπών» – Στόχος για τις εκλογές ο Οκτώβριος

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών και πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Πουλάκης, εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV και την εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με τον Γιώργο Λαιμό και μίλησε για όλους και για όλα.

Ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε στο πολυσυζητημένο «διαζύγιο» των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συγκυβέρνηση ήταν μια αναγκαιότητα διότι κανένα άλλο κόμμα δεν ήταν διατεθειμένο να συναινέσει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον για το πρώτο 6μηνο για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Οι μόνοι που το έκαναν ήταν οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι μπήκαν μέσα σε αυτή την προσπάθεια. Παρ’ όλα αυτά όμως αυτή η συνεργασία λύθηκε όταν μπήκε το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Δεν θα κρίνω την αποχώρησή τους αλλά θα πω πως η κυβέρνηση καλά έκανε που αντιμετώπισε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα και η Ιστορία θα το δείξει».

Στόχος ο Οκτώβριος

Σε ό, τι έχει να κάνει με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών τον Μάιο ο κ. Πουλάκης ξεκαθάρισε ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να εξαντλήσει την τετραετία μέχρι τον Οκτώβριο». Όπως είπε η κυβέρνηση τώρα που έχει και περισσότερη «ελευθερία» έχει πολύ έργο να κάνει για να ανακουφίσει την κοινωνία.

«Εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμα. Έχουμε μπροστά νομοσχέδια με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει την σφραγίδα του ότι πως μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύσκολα κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πολλή δουλειά μέχρι τον Οκτώβρη».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa