Πολιτική

Κώστας Τσιάρας: Τέλος με τις σκιές πάνω από τη Δικαιοσύνη

«Αυτό που επιδιώκουμε, ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην υπάρχουν σκιές πάνω στη Δικαιοσύνη» δηλώνει ο νέος υπουργός Κώστας Τσιάρας.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για τη συνείδηση των Ελλήνων δικαστών. Αυτό που επιδιώκουμε ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να μην έχουν αμφιβολίες ούτε οι πολίτες» σημειώνει ο κ. Τσιάρας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ αναφέρει ότι οι αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης θα δρομολογηθούν αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης σημειώνει ότι «η ΝΔ έχει διατυπώσει τις επιφυλάξεις της σε πολλά προβληματικά άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα». Εξηγεί ακόμα πως: «Έχουμε καταδείξει την κατεύθυνση των αλλαγών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι αυτές θα κινούνται στην αυστηροποίηση του πλαισίου αναφορικά με τις υφ΄ όρον απολύσεις βαρυποινιτών και τις δυνατότητες χορήγησης αδειών σε καταδικασμένους, αμετανόητους δολοφόνους. Επιπλέον, από την εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα έχει ανακύψει και ένα σοβαρό ζήτημα σε σχέση με τα θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ακόμη ότι: «πολιτική βούληση του πρωθυπουργού είναι να τελειώσει με την ανομία μια και καλή» ενώ ως προτεραιότητα του επισημαίνει ότι είναι και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη Δικαιοσύνη. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα παραπάνω κομβικά ζητήματα ο Κώστας Τσιάρας δηλώνει: «Θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδείξει την ωριμότητα που δεν επέδειξε ως κυβέρνηση».

Τέλος σημειώνει ότι: «το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου επιβεβαιώνει πως η κοινωνία είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και να μην επιτρέψει την παλινόρθωση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa