Slider Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Κ. Μπακογιάννης: Ο Δήμος της Αθήνας θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του

Ο Κώστας Μπακογιάννης στο ραδιοφωνικό debate του Real Fm με το δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δήλωσε «θέλουμε ένα Δήμο που θα βγει μπροστά να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν θέλουμε ένα Δήμο που απλώς θα διαμαρτύρεται, θα καταγγέλλει και θα σχολιάζει».

Σε ότι έχει να κάνει με το σοβαρό θέμα των ναρκωτικών ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως «Ο Δήμος να είναι μπροστάρης. Να πάρει πρωτοβουλία και να καλύψει το κενό που αφήνει το κεντρικό Κράτος» αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την γενική κυβέρνηση, ότι δεν έχει στρατηγική για τα ναρκωτικά και το σχέδιο που υπάρχει από το 2012-13 είναι ξεχασμένο στα συρτάρια. Παράλληλα τόνισε ότι «Απαιτείται στρατηγική και συνεργασία όλων των φορέων. Έχουμε το πλεονέκτημα να μπορούμε να υιοθετήσουμε καλές πρακτικές από το εξωτερικό». Κατά τον κύριο Μπακογιάννη το ζήτημα είναι τεράστιο το οποίο θα πρέπει να προσεγγίζεται με πάρα πολύ προσοχή και πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό γιατί αφορά ανθρώπινες ζωές.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας αναφέρθηκε και στο πανεπιστημιακό άσυλο φέρνοντας ως παράδειγμα ότι δίπλα στη Νομική υπάρχει πιάτσα ναρκωτικών και μπροστά από την ΑΣΟΕΕ ανθεί το παραεμπόριο, ξεκαθάρισε: «Το άσυλο είναι άσυλο ιδεών, είναι άσυλο διαλόγου. Δεν είναι άσυλο εγκληματικότητας και παραβατικότητας». Σε ότι έχει να κάνει με την γειτονία των Εξαρχείων επανέλαβε την πρότασή του για τη λειτουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι συναρμόδιοι φορείς. «Είναι σημαντικό διότι είδατε τι έγινε προχθές στα Εξάρχεια, που δεν μπορούσαν να συντονιστούν οι δυνάμεις ασφαλείας και μετά έβγαινε το ένα υπουργείο και κατηγορούσε το άλλο. Το αποτέλεσμα είναι, ότι έχουνε γίνει τα Εξάρχεια εμπόλεμη ζώνη. Έχουμε αυτή τη στιγμή έρθει αντιμέτωποι με παραστρατιωτικές ομάδες στην πραγματικότητα και όσο εμείς μιλάμε και δίνουμε ιδεολογικές και ιδεοληπτικές μάχες μεταξύ μας, έχουμε επιτρέψει στη βία και φόβο να κυριαρχήσουν» δήλωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη χρήση καμερών είπε πως «θα πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας» και πως «υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα το οποίο οφείλουμε όλοι να το σεβόμαστε» αλλά υπάρχουν πλέον και νέες τεχνολογίες.
«Υπάρχουν κάμερες οι οποίες δεν καταγράφουν πρόσωπα αλλά λειτουργούν με infrared. Αυτές, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμες. Τι θέλω να πω; Ας απελευθερωθούμε από τους δογματισμούς του χθες και ας προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε.

Στην συνέχεια κατέθεσε εκ νέου την πρότασή του για ενοποίηση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το Ακροπόλ για «να στεγάσουμε τη σπουδαιότερη αρχαιολογική συλλογή του πλανήτη» με τα 200.000 ευρήματα που βρίσκονται σήμερα στις αποθήκες του Μουσείου.

«Να μετατρέψουμε την περιοχή σε πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι θα αλλάξει η Αθήνα και έτσι μπορεί να αλλάξει και η Ελλάδα διότι η πρωτεύουσα είναι η βιτρίνα της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπακογιάννης μίλησε και για το προσφυγικό, λέγοντας πως «από το 2015 μέχρι σήμερα δεν είχαμε σχέδιο, ότι έχουμε χειριστεί ένα βουνό χρήματα και τα αποτελέσματα είναι πενιχρά».

Ειδικότερα τόνισε ότι «ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει να είναι φορέας διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων» και να ακολουθηθούν παραδείγματα από το εξωτερικό όπως πχ από το Άμστερνταμ όπου «έχουν δημιουργήσει μια πλατφόρμα στην οποία μετέχουν όλες οι ΜΚΟ υπό το Δήμο ο οποίος λειτουργεί ως συντονιστής και καταλύτης».

Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συζήτησης με τη Χρυσή Αυγή.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa