Περιφέρειες - Δήμοι

Κώστας Μπακογιάννης: «Παρεμβάσεις σε πεζοδρομία και ράμπες για τους τυφλούς»

Ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και έκανε λόγο για την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ώστε οι υποδομές της πόλης να είναι προσβάσιμες σε όλους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας είπε χαρακτηριστικά: «Για εμάς δεν νοείται να υπάρχει Αθήνα με εσωτερικά σύνορα ή «αόρατους ανθρώπους». Θέλουμε η πόλη να είναι προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους».

Ακόμα υπενθύμισε πως«από τα 24.000 πεζοδρόμια του Δήμου μόνο στα 8.000 έχουν κατασκευαστεί ειδικές ράμπες για τη μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα. Σε κεντρικούς δρόμους όπως η Πανεπιστημίου και η Ακαδημίας δεν υπάρχουν στα πεζοδρόμια οδηγοί όδευσης τυφλών».

O Δ.Σ. της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών έθεσε κάποια ζητήματα τα οποία απασχολούν τους συμπολίτες δίχως όραση:

-Να υπάρχουν οδηγοί όδευσης τυφλών σε περισσότερα σημεία της πρωτεύουσας αλλά και δυνατότητα ανεμπόδιστης διέλευσης στα πεζοδρόμια.

-Προσβασιμότητα στους χώρους που ανήκουν στον Δήμο αλλά και στο ψηφιακό περιβάλλον των υπηρεσιών του.

-Ο Δήμος να μην είναι απρόσωπος και να συνεργάζεται με την Ομοσπονδία που είναι ο πρώτος φορέας ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του δίνουν έμφαση στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των εξωτερικών υποδομών καθώς και στην κατασκευή νέων για να καλυφθούν όσα περισσότερα σημεία της πόλης γίνεται.

Ακόμα πρόσθεσε πως υπάρχει σχεδιασμός από εκείνον και την ομάδα του για διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, όπου αυτό είναι δυνατόν, καθώς και ολοκληρωμένοι διάδρομοι πλήρους προσβασιμότητας που θα ενώνουν κεντρικά σημεία και δρόμους της πόλης και παράλληλα θα συνδέονται με τις αστικές συγκοινωνίες, με υπηρεσίες του Δήμου και σημεία με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa