Slider Πολιτική

«Λάβρος» ο Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ και οικογένειας Κόκκαλη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με συνέντευξή του έδωσε τη δική του εκδοχή σε φλέγοντα ζητήματα, τα οποία μονοπώλησαν την επικαιρότητα.

Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον RealFM καταφέρθηκε ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και στην οικογένεια Κόκκαλη.

Σε ο, τι έχει να κάνει με τον Πέτρο Κόκκαλη και τις τεταμένες σχέσεις τους ο κ. Μαρινάκης είπε χαρακτηριστικά: «Καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει, ούτε κανένας λόγος να κάνω βόλτα σε κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς για να τον κατηγορήσω. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν έχει αξία. Ήταν μαζί μας επειδή το είχε ζητήσει για να έχει ένα αντικείμενο απασχόλησης. Είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε χρέη. Δεν έχω να του πω κάτι.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Το μοναδικό κοινό στοιχείο ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Εγώ δεν είχα και δεν έχω καμία σχέση με το Δημόσιο. Δεν διαπλέχθηκα με κόμμα και πολιτικούς για να γιγαντωθώ. Οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό. Υπηρετώ την Ελλάδα στην παγκόσμια ναυτιλία.

Χωρίς διακανονισμούς και χωρίς καθυστέρηση πληρώνουμε όσα πρέπει ως ΠΑΕ στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς εγώ να έχω καμία δουλειά με το ελληνικό δημόσιο. Παραλάβαμε έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση.

Ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν ήταν διατεθειμένος να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Με το καλημέρα έβαλε 60 εκατομμύρια ευρώ, την πρώτη χρονιά πήραμε το πρωτάθλημα με όλα τα συστήματα απέναντί μας. Σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ήταν παντοδύναμος και προερχόταν από το νταμπλ».

Δεν άφησε όμως ασχολίαστο και το γεγονός της υποψηφιότητας του Πέτρου Κόκκαλη με το κυβερνών κόμμα λέγοντας: «Δεν μου έκανε εντύπωση η παρουσία του Πέτρου Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μίλησα ποτέ για την καμένη γη που παραλάβαμε. Ήταν χειρότερη η κατάσταση από την ΑΕΚ που έπεσε στη Γ’ εθνική και του Παναθηναϊκού μετά την πολυμετοχικότητα. Επί ημερών Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ οι εταιρείες του Σωκράτη Κόκκαλη έχουν λάβει τεράστια ποσά. Υπάρχει, επίσης, και σφιχταγκάλιασμα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Μέσω της ΙΝΤΡΑΛΟΤ και του ΟΠΑΠ, αλλά και της Αγιάς Σοφιάς. Είναι γνωστή η παραχώρηση του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ. Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς». Είμαι πάντα ειλικρινής προς τον κόσμο του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να σκέφονται όλοι πως ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων, πολιτικών και συμφερόντων.

Τώρα σε ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις του επιχειρηματία με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποκάλυψε τα εξής: «Το 2016 προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Θεωρούσα δίκαιη τη διαδικασία, ότι οι καναλάρχες θα έπρεπε να πληρώνουν για τις συχνότητες. Θυμίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντίθεση άποψη. Εγώ θεωρούσα ότι ήταν μια δίκαιη διαδικασία και ήθελα να πάρω μέρος. Είχαμε άριστη σχέση με τον αρμόδιο υπουργό, κ. Παππά, αλλά και με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Παππάς ήταν άψογος και ό,τι χρειαζόταν, οποιαδήποτε απάντηση, απευθυνόταν κατευθείαν στον κ. Τσίπρα.

Μια μέρα πριν καταθέσουμε την πρώτη δόση, αλλά και την ίδια μέρα, ο κ.Παππάς μου μετέφερε την επιθυμία του ίδιου και του πρωθυπουργού να πληρώσουμε πρώτοι την πρώτη δόση των 26. εκ ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι εκκρεμούσε η απόφαση του ΣτΕ εμείς πληρώσαμε κανονικά την δόση και μας ευχαρίστησαν. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ.Αλαφούζος. Τα χρήματα αυτά ήταν πεντακάθαρα, είχαν ελεγχθεί και δεν υπήρχε καμία υπόνοια περί βρώμικου χρήματος, όπως λέει σήμερα ο κ.Παππάς.

Η χάρη που του ζήτησε ο Νίκος Παππάς

Μου ζήτησε τότε ο κ.Παππάς και άλλη μια χάρη, που μου είπε ότι ήταν αίτημα του πρωθυπουργού. Να συναντήσω τον κ.Καλογρίτσα. ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του δώσω με τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατομμυρίων ευρώ για να δώσει και εκείνος την πρώτη δόση.

Δεν ήταν κρυφά τα ραντεβού μας. Γίνονταν και στο σπίτι μου ακόμα. Μου το ζήτησαν, εξήγησα στον κ.Καλογρίτσα ότι δεν θα μπορούσα να το πράξω. Ήταν τότε ευχαριστημένοι να δώσω και άλλα χρήματα για άλλο κανάλι που θα φτιαχνόταν στο Μαξίμου. Προκαλώ τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να με διαψεύσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τότε μάς είχε χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει τον διαγωνισμό. Τα δικά μας κεφάλαια έχουν ελεγχθεί από τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Έτσι γίνεται όταν κάνεις δουλειές με κολοσσούς.

Στην ΗΠΑ, στη Μεγάλη Βρετανία, ακόμα και στην Κίνα που κάναμε πρόσφατα δουλειές, μας έχουν ελέγξει. Συνεχίζουμε μια ανοδική πορεία και το σπουδαιότερο είναι ότι κανείς δεν έχει να πει κάτι κακό για τις επιχειρήσεις μας. Έχουμε φανταστική φήμη».

Ο κ. Μαρινάκης συνέχισε ξεκαθαρίζοντας για το πότε οι σχέσεις του με την κυβέρνηση μπήκαν στον πάγο τονίζοντας πως: «Όταν αργότερα, σχεδόν έξι μήνες μετά, συζητούσαμε για τον ΔΟΛ, δεν δέχθηκα να βάλω, όπως είχαν ζητήσει διευθυντές που ήταν της αρεσκείας του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν έχω συνηθίσει να είμαι μπροστινός ή φερέφωνο, δεν κρύβομαι. Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν μπορώ να γίνω Ιβάν Σαββίδης, ούτε μπροστινός, ούτε λαγός. Κάθε επιχειρηματίας κάνει τις επιλογές του. Για μένα όλα αυτά είναι συγκλονιστικά, έκανα υπομονή, αλλά με την ευκαιρία που δίνεται θα πρέπει ο κόσμος να ακούσει την αλήθεια».

Για τις δικαστικές υποθέσεις που «τρέχουν»

Για τις δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως: «δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει αντιληφθεί ότι είμαι προσωπικά στοχοποιημένος από την κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα όλες οι κατηγορίες έχουν καταρρεύσει. Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι, τη μαύρη προπαγάνδα και το ψέμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα δικαιωθεί και δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα ότι δεν είναι ελέφαντας. «Δεν μπορώ να συγχωρήσω ανθρώπους που παίζουν καθημερινά ρόλο σε τέτοιες σκευωρίες. Έχουν τελειώσει έρευνες και το όνομά μου δεν υπάρχει πουθενά. Όλο αυτό καταρρέει. Δεν με απασχολεί, δεν με αγγίζει. Θα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον, τη δουλειά μου. Έχω προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων εναντίων των κυρίων Τσίπρα, Κοντονή, Τζανακόπουλου και Καμμένου. Αναμένουμε τις αποφάσεις. Αν αυτή η κυβέρνηση μείνει ως τον Οκτώβριο, ίσως για πρώτη φορά θα βγει καταδικαστική απόφαση για εν ενεργεία πρωθυπουργό».

Τέλος, ξεκαθάρισε για ποιο λόγο αποφάσισε να μπει στην αγορά των ΜΜΕ κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση αναφέροντας τα εξής: «Είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης από τον Πειραιά και δεν προσδοκώ δουλειά από το Δημόσιο. Δεν είμαι ούτε εργολάβος ούτε μεσάζοντας, δεν κάνω ούτε θα κάνω δουλειά με το Δημόσιο.

Δεν έχω ανάγκη από την εκάστοτε κυβέρνηση να μου χαρίσει δάνεια. Δεν περιμένω να περάσουν από τη Βουλή χαριστικές ρυθμίσεις. Όταν υπήρχε κίνδυνος για ιστορικές εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ θεώρησα χρέος να αναλάβω. Να συνεχιστεί η ιστορική πορεία τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Θα ήταν πλήγμα αν έκλειναν ή αν καταντούσαν δείγματα κίτρινου Τύπου, αν μετατρέπονταν σε όργανα προπαγάνδας. Οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη μοίρα ήθελαν για τον ΔΟΛ. Δεν τους ένοιαζε αν θα κατέληγε σε αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa