Πολιτική

Λάβρος ο Μητσοτάκης κατά Τσίπρα από την ΚΕ της ΟΝΝΕΔ: «Ηγείται μιας ανίκανης παρέας» (ΦΩΤΟ)

Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι εργασίες σας λαμβάνουν χώρα ένα χρόνο μετά από συνέδριο επανίδρυσης ΟΝΝΕΔ», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσθέτοντας πως: «Πριν από 18 μήνες αναγκάστηκα να πάρω μια τολμηρή και δύσκολη απόφαση, να καταργήσω την ΟΝΝΕΔ στην προηγούμενη της μορφή. Για να κάνω τον απολογισμό, αισθάνομαι δικαιωμένος για αυτή μου την απόφαση. Γιατί εμπιστεύτηκα εσάς. Τα 32.000 μέλη αλλά και τη ηγεσία της ΔΑΠ, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ που φέρατε εις πέρας ένα σημαντικό έργο».

«Εσείς είστε στην πρώτη γραμμή της δράσης της ΝΔ για την υποστήριξη των πιο αδύναμων, το 3ο προσυνέδριο απέδειξε ότι η αλληλεγγύη είναι η άλλη όψη του νομίσματος της ελευθερίας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Δεν χαρίζουμε την κοινωνική αλληλεγγύη στην Αριστερά».

«Δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά να εξηγήσουμε στην κοινωνία γιατί οι ιδέες μας είναι κυρίαρχες, να δώσουν λύση στα προβλήματα των νέων, η περαιτέρω διείσδυση στην νεολαία είναι στρατηγικός στόχος. Εμείς μιλάμε για δουλειές, για ευκαιρίες για όλους, για πανεπιστήμια για αγορά εργασίας, για ατζέντα που έχει στραμμένη το βλέμμα της στο μέλλον», τόνισε απευθυνόμενος σε ΟΝΝΕΔίτες ο Κ. Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα, σχολίασε πως «το να παίρνει κανείς αποστάσεις από την πολιτική σήμερα δεν είναι η λύση, καθώς μέσα από συμμετοχή προωθούνται οι νέες ιδέες και τα προγράμματα που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, τη συμμετοχή τη θέλουμε και μέσα από την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ».

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Να κάνω μια ειδική μνεία στο μικρό φυλλάδιο που εξέδωσε η ΔΑΠ και με αφορμή έναρξη σχολικής χρονιάς, ασκεί κριτική στο νόμο Γαβρόγλου. Συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα διοίκησης μόνο στα αμιγώς φοιτητικά θέματα, θέλουμε μια φοιτητική οργάνωση πολιτικοποιημένη, και να αγωνίζεται για αναβάθμιση δημόσιου πανεπιστημίου», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επιπρόσθετα ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας: «Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση γιατί την κάνει η πραγματικότητα στη χώρα, η υπερφορολόγηση, η ανομία. Ο κ. Τσίπρας ηγείται μιας ανίκανης παρέας που εκείνος διάλεξε και φτωχοποίησε την χώρα και όταν δεν μπορεί να κυβερνήσει και άγεται και φέρεται από τις συνιστώσες του, πολώνει διχάζει και πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα, λέει συνεχώς ψέματα, αν είχε success story δεν θα το έκανε, δεν θα τον ακολουθήσουμε, αλλά όποτε χρειάζεται σκληρή πολιτική απάντηση θα την παίρνει ο κ. Τσίπρας και στη Βουλή και στην κοινωνία».

«Θέλουμε να χαράξουμε έναν οδικό χάρτη για την ελλάδα του μέλλον. Μη διαστάσετε να μην είστε τελείως πολιτικαλυ κορέκτ, πρέπει να εναρμονίσουμε και εμείς τις δικές μας πολιτικές με τις δικές σας ανησυχίες. Μιας νέας γενιάς που επιχείρησε να εκπροσωπήσει ο κ. Τσίπρας και απέτυχε οικτρά. Αφιερώστε χρόνο και θα λέτε σε λίγο διάστημα ότι ναι ήμουν εδώ παρών», πρόσθεσε.

Κ. Δερβός: Οι παράγοντες έχουν τελειώσει

«Η εκδήλωση της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ. Συμπίπτει με τον ένα χρόνο από την επανίδρυση της οργάνωσης», τόνισε από τη δική του πλευρά ο Κώστας Δερβός πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρόσθεσε: «Μια ΟΝΝΕΔ όχι προεδροκεντρική, αλλά πολυπρόσωπη, ΟΙ ΑΡΧΈΣ στο τρίπτυχο, πολιτική υπόσταση, εξωστρέφεια και μαζικότητα» να γίνουμε αυτοί που θα φέρουμε το μήνυμα της ανανέωσης που θα περάσει και στην Ελλάδα».

Ï

«Σήμερα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ έχουν ξεπεράσει τις 36.000. και πρώτη προτεραιότητα να μην αφήσουμε τα μέλη μας αδρανή», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Θα είμαι πολύ αυστηρός στις νοοτροπίες που έκαναν απαραίτητη την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, για αυτό θα είμαι σαφής: οι παράγοντες έχουν τελειώσει. Οι φοιτητοπατέρες έχουν τελειώσει. Οι καταληψίες της εξουσίας, οι φίλοι των παραβατικών θα γκρεμιστούν».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa