Τεχνολογία

Λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας που σκοτώνει τον κορωνοϊό κατασκεύασαν οι Ιάπωνες

Μια ιαπωνική εταιρεία έχει εφεύρει μια λάμπα υπεριώδους που μπορεί να απολυμάνει κλειστούς χώρους και να σκοτώνει τον κορονωϊό χωρίς να βλάπτει την ανθρώπινη υγεία, μετέδωσαν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σε μια κοινή εργασία, η εταιρεία παραγωγής φωτός Ushio Inc. και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια ανέπτυξαν τη λάμπα Care 222 UV, κατά του COVID-19, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη.

Η εφεύρεση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου οι άνθρωποι έχουν υψηλό κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό, όπως λεωφορεία, τρένα, ανελκυστήρες και γραφεία.

Η εταιρεία δήλωσε σε αντίθεση με το συμβατικό μήκος κύματος 254 νανομέτρων που είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία, η νέα λάμπα εκπέμπει ακτίνες UV με μήκος κύματος 222 νανόμετρα και σκοτώνει τον ιό χωρίς να βλάπτει την ανθρώπινη υγεία.

Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι σε αυτό το συγκεκριμένο μήκος κύματος, οι ακτίνες UV δεν μπορούν να προκαλέσουν γενετικά ελαττώματα και άλλες βλάβες όπως ο καρκίνος του δέρματος και η απώλεια όρασης.

Το Care 222 απολυμαίνει το 99% των ιών και των βακτηρίων στον αέρα μέσα σε έξι έως επτά λεπτά.

Η “εμβέλεια” της λάμπας είναι έως 3 τετραγωνικών μέτρων στην επιφάνεια των αντικειμένων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα επιβεβαίωσε ότι οι ακτίνες UV των 222 νανομέτρων είναι αποτελεσματικές στην απολύμανση του COVID-19.

Η εταιρεία είπε ότι η τιμή της εφεύρεσης θα είναι 2.870 δολάρια, προσθέτοντας ότι δέχεται παραγγελίες από ιατρικά ιδρύματα προς το παρόν.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa