Πολιτική Πολιτισμός

Λίνα Μενδώνη: Υπάρχει πιθανός κίνδυνος λόγω κλιματικής αλλαγής για την Ακρόπολη

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εμφανιζόμενη στην εκπομπή One Direct δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να αποτελέσει πιθανό κίνδυνο για την Ακρόπολη.

Συγκεκριμένα η κ. Μενδώνη δήλωσε πως «δεν κινδυνεύει άμεσα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα κινδυνεύσει μακροπρόθεσμα. Γι’ αυτό πρέπει να παρακολουθήσουμε συστηματικά και να προλάβουμε ενδεχόμενες επιπτώσεις».

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «βασική μας αποστολή στη Νέα Υόρκη ως υπουργείο Πολιτισμού ήταν να παρουσιάσουμε πριν τη σύνοδο των ηγετών, την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να εξετάσει τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά. Και όταν λέμε πολιτιστική κληρονομιά δεν εννοούμε μόνο την υλική πτυχή της αλλά και την άυλη. Παραδόσεις ή τρόπο ζωής ομάδων. Το αντικείμενό μας δεν ήταν μόνο η Ελλάδα».

Σε ότι έχει να κάνει με τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης «Βενιζέλος» και με το θέμα των αρχαιοτήτων η υπουργό τόνισε πως «Πρόκειται για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εξετάζουμε το ζήτημα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απόσπαση των αρχαιοτήτων και η επανατοποθέτησή τους δεν συνιστά μη προστασία. Την απόσπαση την προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος. Αυτό που ενδιαφέρει τους Θεσσαλονικείς είναι να αποκτήσει η πόλη επιτέλους μετρό».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa