Άρθρα

Λαϊκισμός ή Κανονικότητα;

Τα μπάνια του λαού τελειώνουν και άλλη μια δύσκολη χρονιά ξεκινά. Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών πολλές όπως φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, Τέλη Κυκλοφορίας, δίδακτρα, κ.λ.π.

Ελπίδα όλων να επιστρέψει η χώρα όσο πιο γρήγορα γίνεται στη κανονικότητα.

Η νέα Κυβέρνηση ξεκίνησε καλά και με γοργούς ρυθμούς. Είναι σίγουρο ότι υπήρχε σχεδιασμός και ότι είχε εξαγγείλει προεκλογικά γίνεται πράξη. Είδαμε τις φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών (μείωση ΕΝΦΙΑ, ένταξη περισσότερων στις 120 δόσεις κ,λ,π).

Η ζημιά όμως που έγινε μέσα στη κρίση τη χρονική περίοδο 2015-2017 από τη προηγούμενη Κυβέρνηση είναι μεγάλη. Πάνω από 100 δις στοίχησε ο πειραματισμός της φράσεως πρώτη φορά αριστερά. Επίσης για να ικανοποιήσουν ημέτερους, έκαναν και άλλη ζημιά με πάρα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά να χάνονται από τα Ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου από ανέλεγκτες υποθέσεις λόγω της απαξίωσης του ΣΔΟΕ και έμπειρων ελεγκτών  και οι κωλυσιεργίες με πειραματισμούς όπως η ίδρυση άλλων Δνσεων σαν την Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, αλλά και στο πολυνομοσχέδιο που καταθέσαν που αφορά τα ΚΑΖΙΝΟ,  χωρίς μάλιστα να ήταν μνημονική υποχρέωση,  έβαλαν τις ΕΚΑΖ (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΖΙΝΟ) υπό καθεστώς κομματικής ομηρίας!

Όλα αυτά και άλλα πολλά οδήγησαν σε επιπλέον στραγγαλισμό της οικονομίας και το μάρμαρο για άλλη μια φορά το πλήρωσε ο μισθωτός, ο συνταξιούχος και μικρομεσαίος επιχειρηματίας με τη πλήρη φτωχοποίηση του.

Η νέα Κυβέρνηση όμως από ότι φαίνεται έχει τη πρόθεση να πολεμήσει και τον λαϊκισμό και τον κρατικό κομματισμό και να τρέξει γρήγορα τα Αναπτυξιακά νομοσχέδια και τη διευκόλυνση της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων, αλλά και τον επαναπατρισμό επιχειρήσεων και κεφαλαίων. Βέβαια το πρόγραμμα είναι βαρύ και τα δύσκολα είναι μπροστά της και έχουν και όνομα όπως η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τον ΟΑΣΑ, τη ΛΑΡΚΟ κ.α.

Δυστυχώς στην οικονομία δεν υπάρχει άπλετος πολιτικός χρόνος. Πρέπει να γίνει απογαλακτισμός από τα λαϊκιστικά και αριστερά προτάγματα, να σταθεροποιήσει το οικονομικό περιβάλλον, να χορηγηθούν κίνητρα επενδυτικά και φορολογικά  για την ίδρυση ξένων επιχειρήσεων, αλλά και θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τα χρήματα που θα κατατεθούν στις Τράπεζες και θα επενδυθούν σε ορίζοντα δύο ετών στη Χώρα μας. Μη ξεχνάμε ότι 100 δις ευρώ βρίσκονται σήμερα εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω της επιβολής των capital controls.

Ο Έλληνας φορολογούμενος δεν αντέχει άλλο και έχει ρίξει όλες τις ελπίδες του στη Νέα Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν τον ενδιαφέρει να ακούει την Αντιπολίτευση τι φοράει η σύζυγος του οποιαδήποτε πολιτικού, αλλά αν και πώς θα διασωθεί η Πατρίδα του και η οικογένειά του.

 

Μπάμπης Καούκης

Γ.Σ.Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών

Γ.Γ. ΔΑΚΕ Εφοριακών

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa