Αθλητικά Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: «Δεν υπάρχει καλή ή κακή βία, η βία είναι μια»

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως «Τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές και τους καθηγητές. Η βία δεν έχει αποχρώσεις και πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΠαραπολιτκάFM» τόνισε ότι Δεν υπάρχει καλή ή κακή βία, η βία είναι μια, έχει την ίδια απόχρωση και πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά και φυσικά στα πλαίσια των νόμων και των κανόνων του κράτους. Το θέμα των πανεπιστημίων και όλη αυτή η θεωρία του ασύλου νομίζω ότι έχει πολλαπλώς και με τον καλύτερο τρόπο κατατεθεί, εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και από την υπουργό την κα Κεραμέως. Τα πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, τα πανεπιστήμια ανήκουν στους καθηγητές, στο διοικητικό προσωπικό, όλοι οι εκπαιδευτικοί χώροι πρέπει να είναι χώρος παιδείας, χώρος πολιτισμού, χώρος ειρηνικός, καθαρός και φυσικά χώρος ασφαλής. για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί είναι σε απολύτως σωστό δρόμο και οι χειρισμοί που έχουν γίνει έχουν γίνει με τρόπο που ομολογουμένως έχει φέρει αποτελέσματα και έχει στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί πιστά το δόγμα της μηδενικής ανοχής αφενός αφετέρου όμως είναι αποφασισμένη να συνεργαστεί με κάθε υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας για να πετύχουμε όλα αυτά που ανέφερα».

Σε ότι έχει να κάνει με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο υπογράμμισε πως «Κάναμε άμεσα τις διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε η κύρωση της σύμβασης Macolin, που από το 2014 βρισκόταν στο συρτάρι των προηγούμενων υπουργών Αθλητισμού και που είχε ψηφιστεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης από όλες τις χώρες, να την επικαιροποιήσουμε, να κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και πλέον σε λίγα εικοσιτετράωρα να αποτελεί νόμο του κράτους που θα ξεκινήσει μια διαδικασία για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μάστιγα, που δεν αφορά μονάχα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ αλλά έχει φτάσει αυτή γάγγραινα, αυτό το τοξικό στοιχείο ακόμα και σε μαθητικές διοργανώσεις. Θα δουλέψουμε πολύ και είμαι βέβαιος ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα και χάρηκα που και η πλειονότητα των κομμάτων ήταν θετική προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακόμα ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σύστημα VAR λέγοντας πως «To VAR είναι ένα καταπληκτικό, ένα πολύ καλό εργαλείο φάνηκε όμως από την πρώτη στιγμή -και επιβεβαιώθηκε η επιμονή μας να κάνουμε μια συνάντηση, σεμινάρια- ότι τελικά αρκετά από αυτά που είχε αναλάβει η εταιρεία του συστήματος αυτού, η κοινοπραξία για την ακρίβεια και εντολείς της ήταν η ΕΠΟ, πολλά από αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει δεν είχαν γίνει για αυτό το λόγο παρατηρήθηκαν και προβλήματα δυσλειτουργίας. …Πρέπει άμεσα να κινηθούμε και να διορθωθούνε, όπως τελικά γίνεται αλλά θέλει δρόμο ακόμα. Δεν λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά χρειάζεται εγρήγορση και αυτή την εγρήγορση δεν την έχω δει ούτε τώρα αλλά ούτε και παλιότερα από τη διοίκηση της ΕΠΟ. Η δική μου η άποψη είναι ότι η διοίκηση αυτή θα έπρεπε να έχει κινηθεί πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο αποτελεσματικά σε πάρα πολλά θέματα φυσικά και στο θέμα του VAR. Δηλαδή δεν μπορώ να πω ότι διακρίθηκε ή έχει διακριθεί για την επιτυχία της ή για την αποτελεσματικότητά της ή για την ποιότητα που έχει καταφέρει να προσδώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa