Κοινωνία

«Λουκέτο» σε τρεις ιστοσελίδες παράνομου τζόγου

ηλεκτρονικός τζόγος

Στο κλείσιμο τριών ιστοσελίδων στοιχηματισμού και παράνομου τζόγου, προχώρησε μετά από συντονισμένες έρευνες η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρικού Εγκλήματος, διότι δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό σχηματίσθηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας, που αφορούσαν τρεις ιστοτόπους παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου χωρίς νόμιμη άδεια.

Αναλυτικότερα οι συγκεκριμένοι ιστότοποι παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών που λειτουργούσαν οι ιστοσελίδες, στην αλλοδαπή.

Επιπλέον σε μια περίπτωση προέκυψε ότι η ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα παράνομου στοιχηματισμού με κεκαλυμμένο τρόπο, σε κλειστό πελατολόγιο, που διέθεταν στοιχεία εισόδου (όνομα χρήστη (username) και κωδικό εισόδου (password)), χωρίς να παρέχει τη δυνατότητα εγγραφής, προκειμένου να αποφεύγεται η ανακάλυψή τους σε έλεγχο των διωκτικών Αρχών.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και  ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες.

Η Επιτροπή συμπεριέλαβε τους (3) ιστότοπους στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (Black list).

Οι δικογραφίες τακτικής διαδικασίας που σχηματίσθηκαν, υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η Διεύθυνση  Δίωξης  Ηλεκτρονικού  Εγκλήματος, εν όψει και των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς συνιστά και ενημερώνει στους χρήστες – παίκτες τυχερών παιγνίων μέσω του διαδικτύου, για την αποφυγή τυχόν παραπλάνησης και εξαπάτησης:

  • να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή των ιστοτόπων, στα παίγνια των οποίων ενδιαφέρονται να συμμετέχουν,
  • να συμβουλεύονται πάντοτε τον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων (Black list) που είναι αναρτημένος στον ιστότοπο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) https://www.gamingcommission.gov.gr/
  • η συμμετοχή παικτών-χρηστών του διαδικτύου σε τυχερό παίγνιο, μέσω διαδικτύου, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια από την Ελληνική Δημοκρατία, είναι αξιόποινη και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa