Slider Κοινωνία

Λύματα από ξενοδοχείο στην παραλία της Ψαρούς

Όργιο παρανομιών εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου με βίλες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και beach bar να ξεφυτρώνουν κάτω από τη μύτη των τοπικών Αρχών, ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές Natura. Κάποιοι κρατικοί λειτουργοί κάνουν τα «στραβά μάτια» ή δεν κάνουν μια βόλτα σε παραλίες-φιλέτα της Μυκόνου για να εντοπίσουν τις παρανομίες.

Αν δεν γίνει καταγγελία από πολίτη, οι τοπικοί άρχοντες ανακαλύπτουν κατόπιν εορτής ότι… ξεφυτρώνουν παράνομες κατασκευές και φυσικά επειδή πρόκειται για επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, εύλογα ο καθένας μπορεί να διερωτηθεί για ποιο λόγο κάνουν τα «στραβά μάτια».Η «My Mykonos» ξεκινά οδοιπορικό στο όργιο αυθαιρεσιών εν γνώσει ή εν αγνοία των αρχών του νησιού.

Αν είναι εν γνώσει, τότε θα πρέπει να μπει ένας εισαγγελέας και να καταλογίσει ευθύνες στους αρμόδιους.Αν είναι εν αγνοία, τότε οι Αρχές θα πρέπει να επιληφθούν επιβάλλοντας πρόστιμα και υποβάλλοντας μηνύσεις σε βάρος των παρανομούντων.Διαφορετικά τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος, απιστίας ακόμα και κατάχρησης εξουσίας από όσους αυθαιρετούν χρησιμοποιώντας την κρατική εξουσία που ασκούν προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η εφημερίδα μας ξεκινά το οδοιπορικό σε μια από τις πασίγνωστες παραλίες του νησιού στην Ψαρού, που είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, καθώς χιλιάδες τουρίστες είναι είτε λουόμενοι είτε διαμένουν σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.Στην άκρη της παραλίας από την αριστερή πλευρά, διακρίνεται μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα γνωστού επιχειρηματικού ομίλου.

Κατεβαίνοντας από το παραλιακό μονοπάτι που συνδέει το ξενοδοχείο με την παραλία, διακρίναμε σωλήνες που ξεκινούν από το συγκρότημα και καταλήγουν στη θάλασσα.Η εικόνα μιλάει μόνη της, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.Από τους σωλήνες βγαίνουν λύματα με αφρούς, τα οποία καταλήγουν στα βράχια δίπλα από την παραλία και από εκεί στη θάλασσα, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την πλαζ όπου εκατοντάδες λουόμενοι έχουν ακριβοπληρώσει τις ξαπλώστρες για να απολαύσουν το κολύμπι στα γαλαζοπράσινα νερά.

Κάνοντας το ρεπορτάζ καταγράφοντας τους σωλήνες με τα λύματα από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, σταμάτησαν και λουόμενοι που περνούσαν από το μονοπάτι προκειμένου να πάνε στην Ψαρού.

«Να ενδιαφερθούν οι Αρχές»

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ζητούν από τον δήμαρχο και τις αρχές του νησιού να διερευνήσουν επίσημα από πού ξεκινούν οι σωλήνες που καταλήγουν στη θάλασσα, αλλά και να διακριβώσουν σε συνεννόηση με τις συναρμόδιες Αρχές (Λιμενικό Σώμα, Υπουργείο Περιβάλλοντος) αν έχει προκληθεί ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

«Πρέπει να ενδιαφερθούν οι Αρχές, ο δήμαρχος, το Λιμενικό, η Αστυνομία.Να έρθουν και να δουν αν προκαλείται ρύπανση της θάλασσας», μας είπε διερχόμενος λουόμενος.«Είναι τραγικό να ακριβοπληρώνουμε τις ξαπλώστρες, τα δωμάτια και το φαγητό στο πιο γνωστό ελληνικό νησί και να προκαλείται ρύπανση στην πασίγνωστη παραλία και κανείς να μην το έχει δει» συμπλήρωσε άλλος.Η «My Mykonos» μπορεί να θέσει στη διάθεση των Αρχών φωτογραφίες και βίντεο που επιβεβαιώνουν την εξόφθαλμη παρανομία.

Ο δήμαρχος, που προσπαθεί  τα τελευταία χρόνια να βάλει σε τάξη το νησί , θα πρέπει να ερευνήσει κατά πόσο οι αρμόδιοι υπάλληλοι κάνουν τη δουλειά τους ή παραβαίνουν τα καθήκοντά τους σε ένα διαρκές έγκλημα που συντελείται καθημερινά και δη εν μέσω της αυξημένης τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού.

Φυσικά δεν αφήνουμε καμία αιχμή στη Δημοτική Αρχή, η οποία είχε προχωρήσει στον καθαρισμό όλων των ακτών του νησιού με ειδικά συνεργεία από το Μάιο για να υποδεχθεί τους τουρίστες με τις παραλίες της Μυκόνου πεντακάθαρες και στην καλύτερη κατάσταση. Εξάλλου, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς έχει ζητήσει προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού (μηχανικοί κ.λπ.), αλλά εν μέσω μνημονίων οι συγκεκριμένες προσλήψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβούν, με αποτέλεσμα να αρκείται αναγκαστικά στο ήδη υπάρχον προσωπικό, για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι ανέχεται ή υποθάλπτει παρανομίες…

Επειδή η εικόνα αυτή δυσφημεί το κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, αναμένουμε δικές του ενέργειες, καθώς και των συναρμόδιων Αρχών, ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και το φυσικό κάλος στην Ψαρού.Επίσης, η αρμόδια εισαγγελέας Σύρου κ. Λαμπροπούλου θα πρέπει να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει τυχόν ποινικά αδικήματα.

Θα επανέλθουμε με νεότερο ρεπορτάζ για την Ψαρού μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας, Σάββατο 12 Αυγούστου. Επίσης, στο επόμενο φύλλο θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό σε άλλες παραλίες του νησιού αναδεικνύοντας αν μη τι άλλο εξόφθαλμες παρανομίες κάτω από τη μύτη, εν γνώσει(;) ή εν αγνοία των αρχών.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Μy-Μykonos που κυκλοφόρησε το Σάββατο 5/8/2017. 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa