μουσική

Μάκης Μπερδές: Η ζωή του, η μουσική και τα τραγούδια του

Ο Μάκης Μπερδές κατάγεται από μουσική οικογένεια και από πολύ μικρή ηλικία μπήκε ενεργά στον χώρο ενώ μεγαλώνοντας συνέχισε με σπουδές πάνω σ αυτό που αγαπούσε και υπηρετεί πιστά μέχρι σήμερα. Ένας νέος ταλαντούχος, όχι μόνο ερμηνευτής αλλά και δημιουργός. Μάκη, ποιες είναι οι πρώτες σου μνήμες από την ενασχόλησή σου με τη μουσική;

 

Μ.Μ.: Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, βλέποντας τους γονείς μου να τραγουδούν, μετέτρεπα οτιδήποτε έβρισκα, σε μουσικό όργανο. Στην ηλικία των 7 ξεκίνησα μαθήματα πιάνου στο ωδείο.

 

Έκανες ποτέ την σκέψη να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

 

Μ.Μ.: Πάντα ήξερα ότι θα ασχοληθώ με τη μουσική. Η αλήθεια είναι πως στο λύκειο εξέταζα την προοπτική της Αγγλικής φιλολογίας  σαν μια εναλλακτική καθώς είχα μια έλξη με την Αγγλική γλώσσα. Η πορεία έδειξε ότι καλώς δε συνέβη κάτι τέτοιο και η σχέση μου με τη μουσική παρέμεινε αναπόσπαστη και σε επίπεδο σπουδών.

 

Οι μουσικές σου επιρροές;

 

Μ.Μ.: Αρκετές από εξωτερικό, αναφέρω ενδεικτικά : Michael Jackson, Robbie Williams, Ed Sheeran. Κυριότερη επιρροή μου από Έλληνες καλλιτέχνες, υπήρξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

 

Το πρώτο σου τραγούδι κυκλοφόρησε πότε;

 

Μ.Μ.: Το πρώτο μου κομμάτι στη δισκογραφία είναι το ”Έχει σήμα η καρδιά μου” που ερμήνευσε η Καίτη Γαρμπή σε μουσική δική μου και στίχους  του Γιάννη Γούνα και κυκλοφόρησε Δεκέμβριο του 2017. Τον Ιούλιο του 2018 ακολούθησε το πρώτο μου προσωπικό single ”Της Ελλάδας Το Χρώμα” σε μουσική και στίχους δικά μου, που κυκλοφόρησε από την Panik Platinum.

 

Μίλησέ μας για τη συμμετοχή σου στο talent show.

 

Μ.Μ.: Συμμετείχα στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο σε ηλικία 12 ετών. Η συμμετοχή υπήρξε δική μου πρωτοβουλία και ήταν αναμφίβολα μια δυνατή εμπειρία από την οποία έμαθα και έχω να θυμάμαι πολλά.

 

Και πως προέκυψε η συνεργασία σου με την Καίτη Γαρμπή;

 

Μ.Μ.: Τη γνώρισα από κοντά στο καμαρίνι της πριν λίγα χρόνια. Πάντα τη θαύμαζα για το ταλέντο της και όταν γνωριστήκαμε καλύτερα, τη θαύμασα για την ποιότητα του χαρακτήρα της! Ήταν πολύ δεκτική στο να ακούσει τη δουλειά μου, της άρεσε και μου έδωσε το πρώτο βήμα να ξεκινήσω την καριέρα μου. Της έχω μεγάλη ευγνωμοσύνη, νιώθω πολύ τυχερός για τη συνεργασία μας και ανυπομονώ να συνεργαστούμε ξανά!

 

Το πρόσφατο τραγούδι σου, έχει τίτλο;

 

 

Μ.Μ.: Δε θυμάμαι. Όχι παιδιά δεν κάνω πλάκα..ούτε πάσχω από αμνησία. ”Δε θυμάμαι” είναι ο τίτλος :)

Κυκλοφορεί με music video σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου από την Panik Platinum.

 

Παράλληλα ετοιμάζεις κάτι άλλο;

 

Μ.Μ.: Καθώς τα live έχουν παγώσει αυτή την περίοδο, γράφω αρκετά και ετοιμάζω τα επόμενα δισκογραφικά μου βήματα τόσο για εμένα όσο και για άλλους καλλιτέχνες για τους οποίους γράφω. Θα έχετε νέα σύντομα.

 

Και ποια είναι η άποψή σου για την τέχνη γενικότερα στην εποχή της κρίσης που διανύουμε;

 

Μ.Μ.: Ανεξαρτήτως προτίμησης είδους, θεωρώ πολύ σημαντικό να βγαίνουν στην επιφάνεια νέοι καλλιτέχνες με φρέσκιες ιδέες και ειδικά σε μια τόσο ”εύθραυστη” περίοδο είναι ότι πιο δημιουργικό και όμορφο να εκφράζονται τα συναισθήματά μας μέσω της τέχνης. Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλά κρυμμένα διαμάντια που αξίζουν προσοχής.

 

Μάκη, σ ευχαριστούμε πολύ.

 

Μ.Μ.: Σας ευχαριστώ κι εγώ. Εύχομαι σε όλους ένα όμορφο καλοκαίρι με υγεία, δύναμη και όμορφες στιγμές!

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa