Οικονομία

Μάνος Κόνσολας στην Karfitsa: Ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης με Αιγαίο – Δωδεκάνησα!

Σημαντικό ρόλο στο συνολικό  επανασχεδιασμό του χάρτη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που θα εκπονηθεί από το υπουργείο Τουρισμού, αναμένεται να διαδραματίσει η Θεσσαλονίκη, η οποία βιώνει τα τελευταία χρόνια μια άνευ προηγούμενου ακτοπλοϊκή απομόνωση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Karfitsa, o υφυπουργός Τουρισμού, βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, ο ακαδημαϊκός Μάνος Κόνσολας, τόνισε ότι η «ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη».

Για τη Σαμοθράκη, οι τουριστικές επιχειρήσεις της οποίας υπέστησαν τεράστια ζημιά, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα, αλλά το ζητούμενο είναι σύμφωνα με τον κ. Κόνσολα, η δημιουργία ενός νέου πλαισίου συμβάσεων για τις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία και δυνατότητα αντικατάστασης πλοίων. Παράλληλα, σχεδιάζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής του νησιού για την αποκατάσταση της φήμης του. Γενικότερα για τον τουρισμό, ο κ. Κόνσολας δήλωσε ότι η  χώρα μας πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα και σε νέες μορφές τουρισμού με τη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην karfitsa.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa