Κοινωνία

Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στον Πειραιά

Τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης που σημειώθηκε σε κτίριο της οδού Φιλελλήνων 10 στον Πειραιά χθες τα ξημερώματα, φέρεται να είδε μάρτυρας που εργάζεται στην περιοχή.

Άγνωστος ή άγνωστοι πυροδότησαν στις 2 πμ αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας εκτεταμένες υλικές φθορές στην είσοδο του ακινήτου, όπως επίσης σε διπλανά κτίρια και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας και μάλιστα χθες τα ξημερώματα στελέχη της υπηρεσίας μαζί με πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία στο σημείο της έκρηξης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο μηχανισμός αποτελείτο από μασούρια δυναμίτη που πυροδοτήθηκαν με βραδύκαυστο φιτίλι και ήταν τοποθετημένος μέσα σε κουτί. Τον δράστη φέρεται να είδε μάρτυρας που εργάζεται στην περιοχή και κατέθεσε στους αστυνομικούς.
Όπως είπε, διέκρινε ένα άτομο με κράνος και σκούρα ρούχα να αφήνει στην είσοδο του νεοκλασικού κτιρίου, επί της οδού Φιλελλήνων, το κουτί με τη βόμβα. Κατέθεσε ακόμα ότι ο δράστης διέφυγε πιθανότατα με Ι.Χ. που οδηγούσε συνεργός του, καθώς και ότι η έκρηξη σημειώθηκε 1-2 λεπτά αργότερα και ενώ ο ίδιος είχε πάει να ειδοποιήσει τηλεφωνικά το «100».

«Σε διαφορετική περίπτωση», σχολίαζαν χθες οι αστυνομικοί, «θα αντιμετώπιζε κίνδυνο ζωής εξαιτίας του ωστικού κύματος, αλλά και των σπασμένων τζαμιών που έπεσαν από τα κτίρια».

Στο γωνιακό κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Νοταρά στεγάζονται τα γραφεία μεγάλης δικηγορικής εταιρείας που ειδικεύεται σε υποθέσεις ναυτιλιακού δικαίου.

Μολονότι αρχικά υπήρξε σύγχυση σχετικά με τον «παραλήπτη» της βόμβας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας φέρονται να έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στόχος της επίθεσης είναι τα γραφεία της συγκεκριμένης δικηγορικής εταιρείας. Τα στελέχη της, μάλιστα, κατέθεσαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, δίχως ωστόσο να φωτίσουν τα πιθανά κίνητρα των δραστών. Δήλωσαν έκπληξη για το συμβάν, διευκρίνισαν ότι δεν είχαν γίνει αποδέκτες απειλών πριν από την επίθεση και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο ο πραγματικός στόχος να ήταν κοντινές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι αστυνομικοί έλεγαν χθες ότι η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία χειρίζεται ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις με μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, κάτι που ενδεχομένως να συνδέεται με τη χθεσινή βομβιστική επίθεση στα γραφεία της. Αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας που ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο είχε σημειωθεί έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στην είσοδο κτιρίου στην οδό Φίλωνος που στεγάζει γραφεία ναυτιλιακών εταιρειών.

πηγή: Καθημερινή

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa