Κοινωνία

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τι αναλαμβάνουν οι security – Χιλιάδες τα πρόστιμα

Μετά από εντολή της διοίκησης του ΟΑΣΑ, οι έλεγχοι για εισιτηριοδιαφυγή στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς έχουν πολλαπλασιαστεί.

Ο ΟΑΣΑ τσεκάρει καθημερινά τις ομάδες ελεγκτών που συστήνονται σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ, ενώ το τελευταίο διάστημα ζήτησε από τους security που βρίσκονται στα εκδοτήρια να μεταφερθούν στις ράμπες και να ελέγχουν, ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα με όσους σπρώχνουν για να περάσουν μαζί με όποιον πληρώνει εισιτήριο.

6.911 τα πρόστιμα τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, τον Οκτώβριο υλοποιήθηκαν συνολικά 340.958 έλεγχοι από τους ελεγκτές ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ. Ο μέσος όρος ελέγχων ανά ελεγκτή έφτασε τους 162, ενώ συνολικά «έπεσαν» 6.911 πρόστιμα. Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση κατά 34% στο σύνολο των ελέγχων, 18,04% στον αριθμό των ελέγχων ανά ελεγκτή και 6,5% στα επιβληθέντα πρόστιμα.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν την μεγάλη προσπάθεια που υλοποιείται, προκειμένου να υπάρξει αύξηση των εσόδων από την πάταξη της εισιτηριοδιαφυγής, καθώς η κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί είχε οδηγήσει, τουλάχιστον στην ΟΣΥ, μόνο ένας στους 20 να επικυρώνει εισιτήριο.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER