Κόσμος

Μέσα στον Δεκέμβριο ξεκινούν οι μαζικοί εμβολιασμοί στην ΕΕ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντε Λάιεν έστειλε μήνυμα ότι υπάρχει επιτέλους φως στην άκρη του τούνελ , μιλώντας, σήμερα, στο Ευρωκοινοβούλιο αναφορικά με την εξέλιξη των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και αποκάλυψε παράλληλα ότι από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των μαζικών εμβολιασμών στην ΕΕ.

Η πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε ότι «υπάρχει επιτέλους φως στο τέλος του τούνελ» και υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλέον εξασφαλίσει συμβόλαιο με έξι εταιρείες. «Οι πρώτοι Ευρωπαίοι πολίτες ενδέχεται να έχουν εμβολιαστεί ήδη πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου», τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός.

Παράλληλα, η κυρία Φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι τα εμβόλια είναι ιδιαίτερα σημαντικά, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι αυτό που μετρά είναι οι εμβολιασμοί.

«Τα κράτη-μέλη πρέπει να ετοιμαστούν τώρα. Μιλάμε για εκατομμύρια σύριγγες και την ψυχρή αλυσίδα, την οργάνωση των κέντρων εμβολιασμού, την εκπαίδευση του προσωπικού, τα πάντα», σημείωσε.

«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να προετοιμαστούν για την ανάπτυξη εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων. Επειδή αυτό είναι το εισιτήριό μας για την έξοδο από την πανδημία», κατέληξε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa